Gå direkt till innehåll
Kanske vill du jobba som  vårdbiträde, lägerledare, vaktmästare  eller LSS-handläggare i sommar?
Kanske vill du jobba som vårdbiträde, lägerledare, vaktmästare eller LSS-handläggare i sommar?

Pressmeddelande -

Över 600 lediga sommarjobb

I dag, i samband med arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet, släpper koncernen Karlstads kommun sina sommarjobb. I sommar finns över 600 lediga jobb för den som vill vara med och göra skillnad.

Vill du jobba som tågchaufför till rundturståget i Mariebergsskogen, ekonomibiträde, guide på Alsters Herrgård, boendestödjare, informatör på Vattentornet på Kronoparken, eller som vårdbiträde? Det finns också lediga sommarjobb som till exempel vaktmästare, stödassistent, förrådstekniker, avgiftshandläggare, socialsekreterare och simlärare. Det finns många roliga och viktiga jobb att välja mellan.

- Karlstads kommuns förvaltningar och bolag har över 7 000 medarbetare och vår verksamhet pågår året runt. Därför behöver vi anställa många extra medarbetare under sommarmånaderna, säger personaldirektör Gunilla Nilsson. Till många sommarjobb söker vi universitetsstudenter som är mitt i sin utbildning och därför släpper vi våra jobb just på Hotspot.

Läs mer på karlstad.se/jobbahososs

Karlstads kommuns sommarjobb samlas i en särskild folder som delas ut i Karlstads kommuns monter på Hotspot. Mer information om varje enskilt jobb och hur ansökan går till finns på karlstad.se/jobbahososs.

- Karlstads kommun tar varje sommar också emot över 1 000 gymnasieelever och erbjuder dem feriearbete i treveckorsperioder. Men då handlar det om praktik och ska inte förväxlas med de 600 jobb vi går ut med nu, säger Gunilla Nilsson.

För mer information kontakta:

Christina Höök, arbetsgivarenheten, Karlstads kommun, 0705-29 70 98 eller besök oss i monter E07 på Hotspot.

Gunilla Nilsson, personaldirektör, Karlstads kommun, 0700-20 84 26

Kommunikatör: Kristina Fransson, kommunledningskontoret, 0705-29 21 99

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.