Gå direkt till innehåll
Nytt vårdboende på Tullholmen

Pressmeddelande -

Nytt vårdboende på Tullholmen

Beslutet om att upphandla 36 nya vårdboendeplatser har nu vunnit laga kraft vilket innebär att ett nytt vårdboende kan vara på plats vid årsskiftet 2019/2020. I upphandlingen fanns flera anbud med intressanta och innovativa lösningar på hur man kan utforma ett modernt vårdboende.

Vinnare blev Aleris Omsorg AB som kommer att bygga ett nytt vårdboende på Tullholmen kombinerat med ett trygghetsboende.

- Det är fantastiskt roligt att vi fick ett antal riktigt bra anbud av stora och seriösa aktörer. Alla med hög kvalitet. Det visar att Karlstad är en attraktiv kommun när man vill utvidga sin verksamhet, säger Marlene Lund Kopparklint, ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstad.

Vård- och omsorgsnämnden har som mål att öka mångfalden och möjligheten till valfrihet. Bland annat har olika vårdboenden fått möjligheten att profilera sig på olika sätt. En kulturtrappa har även införts där de boende kan välja mellan olika kulturaktiviteter.

- Den här upphandlingen bidrar till att öka bredden i mångfalden inom äldreomsorgen i Karlstad. Genom att Aleris bygger ett nytt vårdboende från grunden ökar förutsättningarna för dem att skapa sin egen profil. Det innebär också att den övriga äldreomsorgen i kommunen kan utvecklas och inspireras av nya lösningar, säger Mattias J Fröding, andre vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstad.

För mer information kontakta gärna:

Marléne Lund Kopparklint, ordförande vård- och omsorgsnämnden, telefon: 070-614 14 90

Mattias J Fröding andre vice ordförande vård- och omsorgsnämnden, telefon: 070-001 09 85

Linda Eklind, kommunikationsstrateg vård- och omsorgsförvaltningen, telefon: 054-540 55 77

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.