Gå direkt till innehåll
Ett nytt LSS-boende ska byggas i Härtsöga. Sara Kihlström (KD) och Henrik Lander (C) hjälpte till med rivningen under tisdagen.
Ett nytt LSS-boende ska byggas i Härtsöga. Sara Kihlström (KD) och Henrik Lander (C) hjälpte till med rivningen under tisdagen.

Pressmeddelande -

Nytt naturnära LSS-boende byggs i Härtsöga

Det ska byggas ett helt nytt LSS-boende för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i Härtsöga. Ett symboliskt rivningstag under tisdagen blev startskottet för bygget, som beräknas stå klart i december 2022.

2013 köpte kommunen en fastighet i Härtsöga, som nu ska rivas under hösten för att ge plats åt ett nytt boende. Rivningsarbetet påbörjades under september och idag var teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) och vård- och omsorgsnämndens andre vice ordförande Sara Kihlström (KD) på plats för att med varsin slägga ta ett symboliskt rivningstag i en av byggnaderna.

- Det känns jättebra att den här tomten kommer till användning nu och att det blir för ett bra och viktigt ändamål, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Specialanpassade lägenheter

Boendeformen blir det första av sin sort i kommunen. Den nya byggnaden blir omkring 700 kvadratmeter fördelat på sex specialanpassade lägenheter med ett lugnt läge och utblick över åkrarna. Utöver lägenheterna kommer det finnas gemensamma utrymmen och personalutrymmen. Hela boendet är anpassat efter brukarnas behov och stor vikt läggs vid utformning och materialval.

- Det här är en stor och viktig satsning som vi tror kommer bli riktigt bra i den här lugna naturnära miljön. Det blir individanpassat för brukarna och boendet kommer även att skapa omkring 10-15 nya arbetstillfällen, säger Sara Kihlström (KD), andre vice ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Rivningen pågår till slutet av november och sen startar byggnationen av huset. Boendet ska stå klart i december 2022. Budgeten är 32,5 miljoner. Entreprenören som bygger är Veidekke.

Läs mer på Karlstad växer-webben

Läs mer på karlstad.se/hartsoga

För mer information, kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 78

Sara Kihlström (KD), andre vice ordförande vård- och omsorgsnämnden, 054-540 63 50

(Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.