Gå direkt till innehåll
Nya verktyg och metoder för det förebyggande ANDT- arbetet

Pressmeddelande -

Nya verktyg och metoder för det förebyggande ANDT- arbetet

ANDT står för alkohol, narkotika, dopning och tobak. Med hjälp av en ny handlingsplan ska det förebyggande arbetet ske långsiktigt och strukturerat i en större omfattning än vad som skett tidigare.

Karlstads befolkning växer och med det kommer en utmaning att anpassa det främjande och förebyggande arbetet.

- Alkohol- och drogfrågorna är viktiga. Jag är glad att vi nu bestämt oss för att jobba tillsammans med frågorna i hela kommunen. Nu har vi en bra handlingsplan så att skolan, arbetsmarknads-och socialförvaltningen och de som planerar samhället kan jobba ihop, säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden.

- Vi kommer att delvis använda oss av nya verktyg och metoder, bland annat narkotikasök med hund på skolor när de är stängda, utbildning av ANDT-coacher, kokainsvabb – tillsammans med Krogar mot knark ta reda på om det missbrukas kokain på stadens restauranger samt avloppsmätningar för att mäta förekomsten av narkotikapreparat i vårt avloppsvatten, säger Stefan Gräsberg, processledare för ANDT-frågor i Karlstads kommun.

Läs handlingsplanen här: www.karlstad.se/andt

För mer information kontakta:

  • Per-Inge Lidén (MP), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden. Telefon: 070-001 82 71.
  • Stefan Gräsberg, processledare för ANDT-frågor i Karlstads kommun. Telefon: 070-314 14 26.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nästan 95 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. I Karlstads kommun arbetar drygt 7 000 medarbetare för visionen om ett bättre liv i solstaden.