Gå direkt till innehåll
Monika Bubholz (MP), Frida Nilsson (C) och Robert Halvarsson (MP) vid invigningen av Tyrskogen
Monika Bubholz (MP), Frida Nilsson (C) och Robert Halvarsson (MP) vid invigningen av Tyrskogen

Pressmeddelande -

​​Nya Tyrskogen har något för alla ​

En ny tillgänglighetsanpassad vandringsled, stor damm, ny grillplats, utegym och ny dragning av den gamla vandringsleden. Det är de nya tillskotten i Tyrskogen som invigdes idag.

Efter de senaste årens angrepp av granbarkborrar har Tyrskogen drabbats hårt och kommunen har tvingats avverka stora delar av skogen.

- När Tyrskogen var tvungen att förändras ville vi vända det mot något positivt. Nu har vi anlagt en stor damm och planterat lövträd och gjort en ny tillgänglighetsanpassad led. Nu är Tyrskogen bättre rustad mot granbarkborren i framtiden och alla med rullstol och rullator kan ta sig ut och njuta av naturen här, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

En satsning på friluftsliv

Investeringarna i Tyrskogen grundar sig delvis på ett uppdrag från kommunfullmäktige 2021 om att förstärka aktivitets- och äventyrsytor för träning, lek och friluftsliv med fina naturvärden.

- Efter pandemin såg vi verkligen behovet av bra aktiviteter utomhus och Tyrskogen var en av de områden som vi ville utveckla. Här finns viktiga naturvärden som till exempel fridlysta orkidén knärot och den ovanliga bruna gräsfjärilen, säger Frida Nilsson (C), ordförande i tillväxtutskottet.

Nytt utegym

Sedan tidigare finns flera motionsspår i Tyrskogen och nu finns även ett utegym för alla intresserade att komplettera sin träning med.

- Vi har byggt ett trägym med fasta vikter och ett gym i metall som har fria och rörliga vikter. Underlaget är av stenmjöl och flera träningsredskap är tillgänglighetsanpassade så det ska finnas något för alla, oavsett förutsättningar, säger Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

För mer information kontakta:

Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden., tfn 054-540 12 85

Frida Nilsson (C), ordförande i tillväxtutskottet, tfn 054-540 52 07

Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tfn 054-540 80 05

Kristine Johansson, projektledare teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 31

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 66)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.