Gå direkt till innehåll
Nya LSS-boendet Örngatan invigt

Pressmeddelande -

Nya LSS-boendet Örngatan invigt

Solen sken när Karlstads kommuns nya LSS-boende på Örngatan invigdes. Det traditionsenliga bandet klipptes av Stefan Jonsson (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden, samt Lars-Göran Melin, verksamhetschef för funktionsstöd.

Ett hem för att få bli sitt bästa jag

Det nyrenoverade boendet består av sex lägenheter samt gemensamma ytor för trivsel och gemenskap.
Målgruppen för det nya boendet är unga vuxna, där sex individer fått erbjudande om en egen lägenhet. Det nya upprustade boendet är anpassat och funktionellt för att kunna tillgodose de boendes individuella behov.

Stefan Jonsson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, är nöjd över att Karlstads kommun nu kan erbjuda dessa individer en plats att få växa på:

— Det här LSS-boendet representerar inte bara en fysisk plats, utan är också en symbol för vår gemensamma strävan att forma ett samhälle där varje individ ges möjlighet att utifrån sina behov och förutsättningar leva så självständigt som möjligt.

Han fortsätter:

— Det handlar inte bara om att tillhandahålla ett tak över huvudet, utan också om att skapa ett boende där man kan känna sig som hemma och trivas för att bli sitt bästa jag, avslutar Stefan.

Inflyttning sker löpande

En nyrekryterad personalgrupp och enhetschef är nu på plats, och sex individer kommer nu löpande få tillgång till sina fina lägenheter på Färjestad.

För mer information om Örngatans LSS-boende, kontakta:

Stefan Jonsson (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden, 070 020 34 13

Malin Ternström, enhetschef, 070 020 84 34

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.