Gå direkt till innehåll
Nya inslag i Skåre centrum

Pressmeddelande -

Nya inslag i Skåre centrum

Skåres centrummiljö ska utvecklas och bli bättre. Just nu pågår ett arbete med detaljplanen för området och under tiden som det arbetet blir klart, ska Skåre centrum få sig en uppfräschning.

Det finns ett uppdrag om att utveckla centrummiljön i Skåre och för att kunna göra det behöver det göras ändringar i en detaljplan. En översvämningsutredning har dock gjort att arbetet med detaljplanen dragit ut på tiden. Men redan under våren kommer det att bli lite nya trevliga inslag i Skåres centrummiljö.

-Vi vill att hela Karlstad ska utvecklas och leva. Så nu när arbetet med Skåre drar ut på tiden vill vi göra något för att visa Skåreborna att vi vill satsa på området, säger Marléne Lund Kopparklint kommunalråd (M).

Blommor och nya möbler

Det är området kring Ica som ska få lite nya inslag. Nya möbler ska sättas upp vid boulebanan och ytskiktet på parkeringen ska fräschas upp. Det kommer även att sättas ut några blomsterarrangemang och träden kommer att beskäras för att få bort hängande grenar. Nya vägmärken ska sättas upp och vid busshållplatsen blir den en ny cykelpump.

-Jag tror det kommer ge ett bra lyft för Skåre tills vi kan ta ett helhetsgrepp. Vi har många utvecklingsplaner för Skåre, bland annat tågstopp och fler bostäder säger Per-Inge Lidén kommunalråd (MP)

För mer information kontakta:

Henrik Lander, ordförande teknik- och fastighetsnämnden (C) 070-5573061
Marléne Lund Kopparklint, kommunalråd (M) 054-540 54 77
Per-Inge Lidén, kommunalråd (MP) 070-0018271

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.