Gå direkt till innehåll
Nu har bygget av sex nya centrumnära ställplatser för husbil inletts i anslutning till Mariebergsskogen. Bild: Shutterstock.com
Nu har bygget av sex nya centrumnära ställplatser för husbil inletts i anslutning till Mariebergsskogen. Bild: Shutterstock.com

Pressmeddelande -

Nya centrumnära ställplatser för husbil vid Mariebergsskogen

Nu har bygget av sex nya centrumnära ställplatser för husbil inletts i anslutning till Mariebergsskogen.

Teknik- och fastighetsnämnden beslutade under 2020 att kommunen skulle bygga ett antal nya centrumnära ställplatser. Under förra året byggdes sju ställplatser på Sävegatan på Sundsta och i år färdigställs satsningen genom ytterligare sex platser med tillgång till el, som byggs i den norra delen av Mariebergsskogens parkering. De nya ställplatserna får ett naturskönt läge vid vattnet och en attraktiv närhet till centrum och Mariebergsskogen med dess aktiviteter.

- Det här blir ett attraktivt alternativ för besökare som kommer till Karlstad med husbil och vill stanna kvar över natten, säger Charlotte Gustafsson, avdelningschef på avdelningen för offentlig utemiljö.

Förbättrar parkeringsområdet

I samband med ställplatsbygget görs vissa förbättringsarbeten på hela parkeringen. Nya parkeringsrutor ska målas och nya skyltar ska sättas upp, för att underlätta för parkering och möjliggöra för fler sorters fordon att parkera vid Mariebergsskogen. Regleringen ändras från 24-timmarsparkering till 10-timmarsparkering.

Leder om trafik under arbetet

Under arbetet kommer ett tjugotal parkeringsplatser i området närmast småbåtsbryggorna att stängas av med ett staket. Under en period kommer ett körfält att vara stängt på Långövägen.

- Vi bygger även två nya parkeringsfickor längsmed Långövägen, korttidsparkering för att underlätta för kortare stopp vid Mariebergsviken, säger Emma Lindström, byggledare.

Trafik och besökare leds om via skyltar på plats. Arbetet startade måndag vecka 14 och beräknas vara klart under vecka 17.

Läs mer om arbetet i sin helhet på karlstad.se/stallplatser

För mer information kontakta:

Charlotte Gustafsson, avdelningschef offentlig utemiljö, 054-540 57 41

Emma Lindström, byggledare, 054-540 65 12

(Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88)

Vi upplever för tillfället en del störningar i telefonin. Vid problem att komma fram kan du kontakta oss via stefanie.myrin@karlstad.se.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.