Gå direkt till innehåll
Ny webbplats för Karlstads Parkerings AB

Pressmeddelande -

Ny webbplats för Karlstads Parkerings AB

Det kommunala bolaget Karlstads Parkerings AB lanserar en helt ny webbplats, karlstadsparkering.se. Det ska vara lätt att hitta rätt, både när det gäller att hitta information om parkering och att hitta en parkeringsplats som passar för dig.

Karlstads Parkering AB ansvarar över de avgiftsbelagda kommunala parkeringsanläggningarna och parkeringsplatserna.

- På den nya webbplatsen hittar du det senaste om vår verksamhet. Allt från nyheter, var det finns lediga parkeringsplatser just nu, om pendlarparkering, laddplatser för elbil till parkeringsavgifter, säger Susanne Edsgård, VD för Karlstads Parkerings AB.

Här är den nya webbplatsen: karlstadsparkering.se

I snitt 700 lediga parkeringsplatser i centrum

Det är lätt att hitta rätt parkeringsplats. Med hjälp av parkeringsledningssystemet hittar du var det finns en ledig parkeringsplats som passar dig i centrum just nu. Du hittar information om lediga platser på vår webbplats och i appen Mitt Karlstad och naturligtvis på skyltarna på stan.

- Statistik från parkeringsledningssystemet visar att det innan pandemin i snitt fanns 400 lediga parkeringsplatser i centrala Karlstad och nu under pandemin är det i snitt 700 lediga platser. Det finns gott om parkeringsplatser för alla besökare och boende i solstaden i sommar, säger Henrik Lindblom (L), ordförande i Karlstads Parkering AB.

Nära där du vill handla

Det finns parkering nära där du vill handla. Inom drygt 100 meters gångavstånd från de större parkeringsområdena eller parkeringshusen når du de flesta av centrums butiker. Du hittar alla parkeringar i vår parkeringskarta på webbplatsen och där finns det även en karta över korttidsparkeringar.

- Om du behöver göra ett snabbt ärende finns det över 40 korttidsparkeringar utmed gatorna i centrala Karlstad där du kan parkera 15 minuter. De är avgiftsfria. De är skyltade med P -15 min. Det finns en parkering som passar för alla, säger Susanne Edsgård, VD för Karlstads Parkerings AB.

För mer information kontakta:

Susanne Edsgård, VD för Karlstads Parkerings AB, telefon: 054-5404564

Henrik Lindblom (L), ordförande för Karlstads Parkerings AB, telefon: 054-540 80 01

(Sofia Carlson, kommunikatör, telefon: 054-540 69 87)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.