Gå direkt till innehåll
Ny vuxenutbildningsavdelning ska satsa på värmländsk kompetensförsörjning

Pressmeddelande -

Ny vuxenutbildningsavdelning ska satsa på värmländsk kompetensförsörjning

Vuxenutbildningen i Karlstads kommun kommer från och med årsskiftet 2022/2023 att samlas under en ny avdelning, i syfte att främja kompetensförsörjningen i Värmland.

I januari 2023 sker en omorganisering av vuxenutbildningen i Karlstads kommun. Vuxenutbildningen – som tidigare tillhört olika delar av gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen – får nu en egen avdelning. Skoldirektör Johan Kullander är positiv till omorganiseringen.

- Omorganiseringen syftar till att främja kompetensförsörjningen i Värmland genom en enad avdelning för vuxenutbildning. Den nya avdelningen kan nu ta en tydlig roll i tillväxtarbetet och kompetensutvecklingen inom såväl Karlstads kommun som i det regionala samarbetet, säger Johan Kullander, skoldirektör på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Omorganiseringen är ett resultat av en utredning som gymnasie-och vuxenutbildningsförvaltningen fått i uppdrag att genomföra. Utredningen visar att vuxenutbildningen behöver en tydligare lednings- och styrningskedja för att fungera på ett mer sammanhållet sätt. Därför samlas nu frågor som rör vuxenutbildning under en ny gemensam chef. Nu är det klart att det blir Steve Norman, nuvarande rektor, som ska axla uppdraget.

- Steve är idag en del av vår organisation som rektor och har under flera år lett arbetet vid vuxenutbildningens stab med gott resultat. Det bådar för ett framgångsrikt arbete med att ta ett större helhetsgrepp över området för vuxenutbildning, säger Johan Kullander.

För mer information kontakta:

Johan Kullander, skoldirektör, 054-540 31 38

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.