Gå direkt till innehåll
​Ny vision ska visa vägen framåt

Pressmeddelande -

​Ny vision ska visa vägen framåt

Vad kommer göra Karlstad till en attraktiv kommun i framtiden? Nu har arbetet startat med att ta fram en ny vision som visar vägen framåt.

Nuvarande vision, Livskvalitet Karlstad 100 000, visar riktningen för kommunens utveckling. Visionen är både större och mänskligare än bara en siffra. Utmaningen är att skapa en attraktiv livsmiljö samtidigt som vi växer. Utvecklingen mot 100 000 invånare ska gå hand i hand med en hög livskvalitet.

- En vision ska vara utmanande och visa riktningen för kommunens utveckling. Eftersom vi snart har nått målet med 100 000 invånare behöver vi fundera över hur vi vill att kommunen utvecklas i framtiden. Det är viktigt att kommunen har en gemensam vision för vart vi vill. Därför har vi nu inlett arbetet med att ta fram en ny vision, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Alla som vill kan vara med och lämna input till den nya visionen genom att besvara några frågor på karlstad.se/nyvision. Det går också bra att besöka Karlstadsrummet i Bibliotekshuset och där svara på frågorna både digitalt och på en pappersblankett. Synpunkterna kommer att vara en del av grunden för framtagandet av den nya visionen och ger en bild av Karlstadsbornas uppfattning om kommunens utveckling framåt. Den 16 februari är sista dagen att tycka till.

Den nya visionen beslutas av kommunfullmäktige sommaren eller hösten 2020. 

Nuvarande vision antogs av kommunfullmäktige i januari 2008 och bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998.

För mer information kontakta:

Per-Samuel Nisser (M) kommunstyrelsens ordförande, telefon 070-689 39 39.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.