Gå direkt till innehåll
Arbetsterapeuterna Caisa Gran och Katarina Davidsson (längst fram) har jobbat med utställningen tillsammans med Maria Andersson som är enhetschef för hemrehab väst.
Arbetsterapeuterna Caisa Gran och Katarina Davidsson (längst fram) har jobbat med utställningen tillsammans med Maria Andersson som är enhetschef för hemrehab väst.

Pressmeddelande -

Ny utställning om välfärdsteknik i Karlstadsrummet

Hur ökar och bibehåller jag min självständighet? Vad är ett smart hem? Svaret på de frågorna ges i Karlstadsrummets nya utställning om välfärdsteknik.

I utställningen ”Var dig själv så länge du kan – med hjälp av smarta lösningar” berättar Karlstadsbor om hur smarta produkter har hjälpt dem i deras vardag. Besökarna får lära sig mer om välfärdsteknik och vad de själva kan göra för att öka och bibehålla sin självständighet.

Det finns också möjlighet att prova några smarta lösningar på plats, som en automatisk rullgardin och produkter som kan styras med hjälp av fjärrkontroll och av rösten.

– I den här utställningen visar vi upp produkter som kan underlätta vardagen och som finns att köpa i handeln. Teknik kan hjälpa människor att behålla sin självständighet och här visar vi att det inte behöver vara särskilt komplicerat, säger Maria Andersson, enhetschef hemrehab väst och Katarina Davidsson, arbetsterapeut.

Utställningen visas i Karlstadsrummet i Bibliotekshusets entréplan och pågår mellan den 30 augusti och den 3 oktober. Våra arbetsterapeuter kommer finnas på plats för att svara på frågor.

Läs mer och ta del av utställningen digitalt på karlstad.se/karlstadsrummet.

För mer information kontakta:
Katarina Davidsson, arbetsterapeut, 070-2248899
Maria Andersson, enhetschef hemrehab väst, 070-0208163
Anette Örnebring, utvecklingsledare, 070-0203480
Agnes Jansson, kommunikatör, 070-0010395

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.