Gå direkt till innehåll
Cecilia Johansson, enhetschef för närbiblioteken tillsammans med bibliotekspersonal Michael Fens och Maria Fens samt Robert Halvarsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden vid invigningen av fem meröppna bibliotek, varav det i Vålberg var ett.
Cecilia Johansson, enhetschef för närbiblioteken tillsammans med bibliotekspersonal Michael Fens och Maria Fens samt Robert Halvarsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden vid invigningen av fem meröppna bibliotek, varav det i Vålberg var ett.

Pressmeddelande -

Ny satsning på tillgängliga bibliotek Meröppna bibliotek – Karlstads kommun

Nu var det äntligen dags att slå upp dörrarna till fem av Karlstads kommuns bibliotek, även när personalen har gått hem.

Invigningen gick av stapeln i går, torsdag 1 juni, kl 10 på Vålbergs bibliotek. Där medverkade Robert Halvarsson (ordförande kultur- och fritidsnämnden), Anna Åberg Bucht (kulturchef) och Cecilia Johansson (enhetschef för närbiblioteken), samt bibliotekspersonal och besökare. Det bjöds på cider och salta pinnar och man kunde registrera sig som meröppet-kund.

Som meröppet-låntagare kan man både som privatperson och förening boka tid utanför bibliotekens ordinarie öppettider. Det enda man behöver är en mobiltelefon och registrera sig som meröppet-låntagare på sitt bibliotek. De tider man kan få tillgång till biblioteken är måndag-torsdag till 21.00, fredag till 18.00 och lördag-söndag från 10.00 till 16.00.

"Meröppna bibliotek är inte bara en satsning på Skåre, Väse, Våxnäs, Vålberg och Skattkärrs bibliotek. Det är viktigt för hela Karlstads kommun. Såväl nya som rutinerade biblioteksgäster kommer i och med meröppna bibliotek ha möjligheten att använda biblioteksmiljön till en rad olika aktiviteter. Det är oerhört glädjande!", säger Robert Halvarsson.

Det finns mycket man kan nyttja meröppet till, bland annat för att låna, lämna och hämta böcker, läsa tidningar och tidskrifter, studera, ha möten, bokcirklar, stickträffar samt låna publika datorer med mera.

"Det finns många goda exempel på hur detta fungerar i såväl Danmark som flera svenska kommuner. Att vi får till detta i Karlstad känns oerhört bra, särskilt med tanke på att biblioteken är livsviktiga miljöer ur ett demokratiskt perspektiv. De bär på kraften att öppna upp nya livsvärldar", säger Robert Halvarsson.

Även biblioteket i Molkom kommer bli meröppet under tidig höst.

För mer information

Cecilia Johansson, enhetschef för närbiblioteken. 054 540 23 52

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.