Gå direkt till innehåll
Ny ledning grävs ner under Klarälven

Pressmeddelande -

Ny ledning grävs ner under Klarälven

Karlstads kommun ska byta ut och komplettera vatten- och avloppsledningar som en del av projektet Haga entré i Haga. Två ledningar kommer att grävas ner från Haga till Hagaborg via Gubbholmen.

Ett arbetsområde kommer inhägnas på Gubbholmen från och med måndag 29 maj. Där blir det ett upplag för ledningar och där kommer man också att koppla ihop de olika ledningsdelarna innan de läggs ner under Klarälven. Gymmet och promenadslingan kommer fortfarande kunna användas.

På Haga

Under vecka 23 till 27 kommer arbetena att pågå på Garvaregatan på Hagasidan. Arbetet kommer att påverka framkomligheten men gående och cyklister kommer ta sig fram runt arbetsområdet. Motortrafiken kommer att ledas om något men boende kommer kunna ta sig till garageinfarter och gårdar.

Till hösten kommer motsvarande arbete att genomföras på Hagaborgssidan vilket bland annat kommer att påverka gång- och cykelvägen som går vid älven.

För mer information kontakta:

Victor Kjäll, byggledare, 054-540 69 84

(Mimmi Bengtsson, kommunikatör, 054-540 22 62)



Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.