Gå direkt till innehåll
Nu tas första stegen för att Eriksbergs ska kunna växa

Pressmeddelande -

Nu tas första stegen för att Eriksbergs ska kunna växa

Idag fattade stadsbyggnadsnämnden beslut om att ta fram en detaljplan för området öster om nya industri- och verksamhetsområdet på Eriksberg. Samtidigt fattade nämnden även beslut om att ta fram ett planprogram för angränsande mark för att undersöka möjligheten att låta verksamhetsområdet växa ytterligare.

Byggnationen av verksamhetsområdet Eriksberg ligger i startgroparna och den första marken har precis blivit tilldelad. Efter ett uppdrag från kommunfullmäktige är dessutom intentionen att verksamhetsområdet ska bli större. Kommunfullmäktige gav nämligen, i mars 2024, ett uppdrag att fortsätta planera Eriksberg för verksamheter.

-Det finns en efterfrågan på verksamhetsmark och vi ser en stor potential i det här området. Nu fattade vi beslut om att fram ett planprogram för att ta ett helhetsgrepp om hela Eriksberg, säger Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden

Ett område i öster blir först ut

Förutom att se över hela Eriksberg, beslutade nämnden att gå vidare till detaljsplaneskedet för den mark som ligger i direkt anslutning åt öster.

-Här ser vi redan nu att det finns möjligheter att bygga ut verksamhetsområdet. Så där ger vi i uppdrag att ta fram en detaljplan så vi kan komma framåt lite snabbare, säger Anders Tallgren (S).

Några siffror om Eriksberg

  • Befintlig detaljplan – 36 ha
  • Detaljplan som ska tas fram i öster - 16 ha
  • Yta som ingår i planprogrammet för hela Eriksberg (inkl ytorna ovan) - 250 ha

För mer information kontakta

Anders Tallgren (S) ordförande stadsbyggnadsnämnden, tfn 054-540 10 45

Martin Hollertz, stadsbyggnadsdirektör, tfn 054-540 26 41

Jonas Zetterberg, planchef, stadsbyggnadsförvaltningen tfn 054-540 45 34

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.