Gå direkt till innehåll
Nu startar granskningen av nya översiktsplanen

Pressmeddelande -

Nu startar granskningen av nya översiktsplanen

Imorgon torsdag 18 januari startar granskningsskedet av förslaget till ny översiktsplan i Karlstads kommun – Karlstad 2050. Granskningen pågår till och med 4 april.

- Det känns bra att översiktsplanen nu går ut på granskning, det innebär att vi är ett steg närmare antagande för en ny plan, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i Karlstads kommun.

Många tog chansen att lämna synpunkter förra gången, när planen var på samråd, och nu finns möjligheten att lämna synpunkter igen.

- Jag hoppas att många Karlstadsbor läser planen och känner sig delaktiga. Detta är hela Karlstads översiktsplan och påverkar hur kommunen kommer att utvecklas under lång tid framöver, säger Anders Tallgren (S).

Utställning och handlingar

Alla handlingar finns samlade på webben, på karlstad.se/karlstad2050

Handlingarna finns även att läsa som utskrivna låneexemplar på samtliga bibliotek runtom i kommunen, samt i Karlstadsrummet i Bibliotekshuset.

I Karlstadsrummet finns även en utställning med de viktigaste förändringarna i förslaget sedan planen var på samråd sommaren 2021.

För mer information kontakta:

Anders Tallgren (S), kommunalråd, telefon 070 - 001 88 66

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.