Gå direkt till innehåll
På fredag tänds årets gran på Stora torget. Bilden föreställer julgransuppsättningen 2020.
På fredag tänds årets gran på Stora torget. Bilden föreställer julgransuppsättningen 2020.

Pressmeddelande -

Nu sprider sig vinterljus i kommunen

Julen är på intågande och nu ska julgranar och vinterljus sättas ut på flera håll i kommunen. Imorgon börjar uppsättningen av granarna och på fredag ska Karlstad lysas upp när vinterbelysningen i centrum och årets julgran på Stora torget ska tändas.

Imorgon ska årets gran till Stora torget hämtas från Kanikenäsbanken, intill gamla Café August, efter ett tips från boende i området. Granen är en omkring 20 meter hög ädelgran och den ska fällas och kapas under förmiddagen. Efter lunch ska den fraktas till torget, en transport som beräknas ta omkring en timme. Preliminär ankomst till Stora torget uppskattas till klockan 14.00.

Granar på flera håll i kommunen

Under veckan ska julgranar sättas på flera platser i kommunen. De flesta granarna har kommit in via tips från allmänheten, något som kommunen frågade efter under hösten.

- 21 tips fick vi in i år och vi kommer att hämta totalt åtta granar. Riktigt kul att så många hört av sig och erbjudit sina granar så att vi kan sprida lite julkänsla runtom i kommunen, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

I år sätter kommunen ut granar på följande platser, utöver Stora torget:

  • Torget i Haga
  • Bibliotekshuset
  • Biblioteket i Skattkärr
  • Molkom
  • Edsvalla
  • Vålberg
  • Väse

Granen tänds på fredag

Vinterbelysningen i centrum tänds upp successivt under veckan och på fredag ska allt vara tänt. Klockan 16.00 på fredagseftermiddagen ska granen på Stora torget tändas med lite festligheter därtill. Mer information om fredagen kommer i en särskild pressinbjudan på torsdag.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 78

Josefin Wedin, samordnare, 054-540 68 04

Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88

(Kontakta Josefin vid frågor om granuppsättningen under tisdagen.)


Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.