Gå direkt till innehåll
Två av husen börjar rivas under vecka 46.
Två av husen börjar rivas under vecka 46.

Pressmeddelande -

Nu ska Fredricelundsskolan rivas

Den här veckan börjar arbetet med att riva delar av den gamla skolbyggnaden på Fredricelundsskolan. 

Rivningen påbörjas under vecka 46 och kommer att hålla på till mitten av februari. Det är två av husen som rivs, som angränsar till bilvägen och grusplanen. De byggnader som innehåller kök, matsal, slöjd och idrott sparas tills nya huset står klart. Eleverna har flyttat in i nya paviljonger i anslutning till den gamla skolan.

Gör plats för en större skola

Fredricelundsskolan på Våxnäs behöver växa för att kunna ta emot fler elever. Den befintliga skolan ska rivas och en ny större skola, med ny idrottshall i samma byggnad, ska byggas. Den nya skolan ska byggas i två våningar och ha plats för 350 skolelever och 80 förskoleelever.

Hoppgrop och bibliotek

En hoppgrop för gymnastik kommer att byggas i anslutning till idrottshallen och skolgården ska bli större. Utöver skolverksamhet kommer den nya byggnaden även rymma bland annat förskola, bibliotek och familjecentral.

För mer information kontakta:

Camilla Jansson, projektledare
Tel 054-540 69 49

Stefanie Myrin, kommunikatör
Tel 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.