Gå direkt till innehåll
Landsbygdsrådets Eldsjälspris är ett nytt pris som delas ut av Karlstads kommun för att hylla den ideella kraften på landsbygden.
Landsbygdsrådets Eldsjälspris är ett nytt pris som delas ut av Karlstads kommun för att hylla den ideella kraften på landsbygden.

Pressmeddelande -

Nu öppnar nomineringen till landsbygdsrådets nya utmärkelse ”Årets Eldsjäl”

Karlstads kommun instiftar en ny utmärkelse: Landsbygdsrådets Eldsjälspris. Priset delas ut för att uppmärksamma den positiva ideella kraften i kommunens mindre tätorter och landsbygd.

– En livskraftig landsbygd skapar ett mer stabilt civilsamhälle och starkare näringsliv. Eldsjälar är mycket viktiga personer som lägger ner stort ideellt arbete för att kommunens landsbygder och mindre tätorter ska utvecklas och fortsätta vara attraktiva platser att bo och verka på, säger Ola Sundgren (C), ordförande i landsbygdsrådet.

– Ofta är det eldsjälars engagemang, goda idéer och drivkraft som skapar bättre förutsättningar för såväl unga som gamla att trivas i sin hembygd. Landsbygdsrådets Eldsjälspris blir ett sätt för oss att hylla eldsjälarnas engagemang i kommunen genom att dela ut utmärkelsen Årets Eldsjäl, säger Christian Norlin (S), ledamot i kommunstyrelsen och vice ordförande i landsbygdsrådet.

Nomineringen är öppen 27 juni–31 augusti

Landsbygdsrådets Eldsjälspris ska delas ut till en person som, genom sina ideella insatser, bidragit positivt till utvecklingen i de mindre tätorterna och landsbygden i Karlstads kommun. Priset delas ut för första gången 2022.

– För att bli Årets Eldsjäl ska du vara ideellt engagerad utanför Karlstads tätort. Alla som vill kan nominera någon som är ideellt engagerad och som har gjort något bra för människorna på landsbygden, säger Henrik Lindholm, landsbygdsutvecklare i Karlstads kommun.

Nomineringen är öppen 27 juni–31 augusti via ett webbformulär på karlstad.se och vinnaren utses av ledamöterna i landsbygdsrådet. Vinnaren får ett diplom och 5 000 kronor vid en prisutdelning i slutet av året.

En person får inte nominera sig själv och en person kan inte motta priset mer än en gång. Läs mer på karlstad.se/arets-eldsjal

För mer information kontakta:

Ola Sundgren (C), ordförande i landsbygdsrådet, telefon: 070-001 85 30

Christian Norlin (S), ledamot i kommunstyrelsen och vice ordförande i landsbygdsrådet, telefon: 070-362 02 75

Henrik Lindholm, landsbygdsutvecklare, telefon: 076-829 51 94

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.