Gå direkt till innehåll
Anders Tallgren (S) kommunalråd, Ulrika Sundström lokalpolisområdeschef, Frida Nilsson (C) kommunalråd.
Anders Tallgren (S) kommunalråd, Ulrika Sundström lokalpolisområdeschef, Frida Nilsson (C) kommunalråd.

Pressmeddelande -

Nu kartläggs brottsligheten och otryggheten i Karlstads näringsliv

I samarbete med Polisen och Stiftelsen Tryggare Sverige genomför Karlstads kommun en trygghetsundersökning bland företag i kommunen. Syftet är att få en djupare förståelse för de utmaningar näringslivet står inför gällande brottslighet och otrygghet.

För att få veta vilka utmaningarna näringslivet i Karlstad har med brottslighet och otrygghet genomförs nu en första trygghetsundersökning bland företagare i kommunen.

-Det är första gången vi gör detta. För oss är det viktigt att få en uppfattning om företagens oro, deras erfarenheter av brott och utsatthet– det här ger oss en nulägesbild, kunskap om hur det ser ut just nu säger, Frida Nilsson (C), kommunalråd.

Företagens trygghetsundersökning

Företagens trygghetsundersökning (FTU) syftar till att kartlägga företagens erfarenheter av brottslighet och otrygghet och dess konsekvenser för det lokala företagandet. Resultaten ska användas i planeringen av åtgärder och insatser för att minska brottsligheten och öka trygghet i det lokala näringslivet.

-Undersökningen ger oss relevant statistik kring aktuella problem och dess orsaker. Det är en grundförutsättning för att vi tillsammans ska kunna arbeta förebyggande, diskutera åtgärder och bryta eventuell negativ utveckling. Vi hoppas att så många som möjligt tar sig tid att svara på undersökningen, säger Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

Undersökningen tar upp frågor som problem i företagets närområde, exempelvis våldsbrott, skadegörelse, nedskräpning, fortkörning, men även oro att utsättas för brott med anledning av den verksamhet som bedrivs.

För mer information kontakta:

Frida Nilsson (C), kommunalråd, telefon 070-001 61 19.

Ulrika Sundström, lokalpolisområdeschef i Karlstad, telefon 010-567 03 70.

Anders Tallgren (S), kommunalråd, telefon 070-001 88 66.

Thomas Skeppstedt, näringslivsutvecklare, telefon 070-020 83 59.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.