Gå direkt till innehåll
Alla punkter som finns med i digitala stadsvandringskarta
Alla punkter som finns med i digitala stadsvandringskarta

Pressmeddelande -

Nu kan du stadsvandra med mobilen

Gorillan Efata, vem som bott i Biskopsgården och hur Sandgrundsudden har växt fram är bara några saker att läsa om i Karlstads kommuns nya digitala stadsvandringskarta. Kartan går att nå via kommunens app Mitt Karlstad.

Lagom till semestertider och turistsäsong är det nu möjligt att gå på stadsvandring i Karlstad med hjälp av mobilen. Kommunen har gjort en webbkarta där de har samlat information om konstverk, parker och intressanta byggnader i centrala Karlstad. Via mobilen känner kartan av var du befinner dig och du kan få upp information om de spännande platser och konstverk du går förbi.

- Karlstad har en rik kultur och historia och det vill vi kunna visa upp med ett mobilt och lättanvänt gränssnitt. Det passar ju jättebra att kunna presentera det här nu i semestertider när både Karlstadsbor och besökare kanske har lite mer tid att stanna upp och se sig omkring, säger stadsarkitekt Henrik Sjöberg.

”Spänner över flera århundraden”

Den digitala stadsvandringskartan är inspirerad av en stadsvandringsbroschyr som kommunen gav ut i början på 2000-talet. Den innehåller information om 20 konstverk, 10 parker och 31 byggnader i centrala Karlstad.

- Informationen spänner över flera århundranden, från Karlstads tidiga historia till mer samtida händelser och konstverk. Det finns något för alla som är intresserade av historia, arkitektur och konst, säger Henrik Sjöberg.

Stadsvandringskartan går att nå gratis via kommunens app Mitt Karlstad och via karlstad.se.

För mer information kontakta

Henrik Sjöberg, stadsarkitekt, stadsbyggnadsförvaltningen
Tfn 054-540 46 23 (har semester från v 27)

Hedvig Zillén, stadsbyggnadsantikvarie, stadsbyggnadsförvaltningen
Tfn 054-540 45 37 (finns på plats nästa vecka när Henrik har semester)

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.