Gå direkt till innehåll
Kommunen erbjuder fyra platser för food trucks på Skutberget även i år.
Kommunen erbjuder fyra platser för food trucks på Skutberget även i år.

Pressmeddelande -

Nu gör vi plats för food trucks i Karlstads kommun

Säsongen för food trucks, snabbmatsbilar, är på ingång. I år går det att söka platser utifrån egna önskemål och utöver det erbjuds fyra platser på Skutberget. Kommunen tar inte ut någon avgift för 2021.

Under 2021 erbjuder Karlstads kommun fyra avgiftsfria platser för food trucks på Skutberget under perioden 1 juni till 31 augusti. Placeringen är densamma som förra året, i anslutning till Skutbergets stora parkering.

Om det kommer in fler ansökningar än det finns platser på Skutberget kommer kommunen att göra ett urval för att få ett varierat försäljningsutbud. Anmälan öppnar idag och den som är intresserad av en plats på Skutberget har till och med 2 maj på sig att skicka in ansökan.

- Skutberget är en välbesökt plats under sommartid och försäljning av mat och fika har varit efterfrågat av Karlstadsbor och besökare. Vi hoppas på ansökningar som ger ett bra och varierat utbud, säger Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Andra platser för food trucks

Det är inte bara på Skutberget som Karlstadsbor och besökare kommer att kunna äta ute. På grund av rådande läge med coronapandemin har kommunen beslutat att erbjuda tillfällig försäljning av glass och mat på fler platser än tidigare, i hela kommunen.

I år kan den som vill skicka in egna önskemål om platser att ställa upp food trucks på. Kommunen bedömer sen om platsen är lämplig. När en sökande fått besked om att de blir tilldelade en plats ska de lämna in en ansökan till polisen. På de platser där el finns framdraget ingår även elen.

- Vi vill fortsätta att försöka göra det enklare för krögare, caféägare och nya aktörer att nå sina kunder utomhus när pandemin fortfarande pågår. Vi hoppas att platser för food trucks ska ge utökade möjligheter som gynnar både företagare och Karlstadsbor, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Det finns även platser att söka på Stora Torget och Hagatorget, där det är tillåtet för food trucks året om. Kommunen inte ut någon avgift för markupplåtelse under 2021.

Så ansöker du

Du hittar all information om hur du ansöker på karlstad.se/foodtrucks

För mer information kontakta:

Johanna Larsson (M) ordförande i kultur- och fritidsnämnden, 054-540 29 31

Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 78

Mikael Eskilsson, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen, 054-540 24 07

Lena Vesterlund, enhetschef på teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 69 86

(Stefanie Myrin, kommunikatör, 054-540 46 88)

Ämnen

Regioner

Relaterat material