Gå direkt till innehåll
I slutet av året ska en ny central naturnära hundrastgård stå klar på Kanikenäset.
I slutet av året ska en ny central naturnära hundrastgård stå klar på Kanikenäset.

Pressmeddelande -

Nu bygger kommunen en hundrastgård​ på Kanikenäset

Den nya hundrastgården kommer ligga i grönområdet söder om gamla Café August mellan gatan Kanikenäset och vattnet. Bygget är redan igång och kommer att stå klart till december.

- Den nya hundrastgården kommer att erbjuda en trygg och rolig miljö för både hundar och deras ägare. Den naturliga terrängen med träd och buskar kommer att bevaras och vi kommer sätta ut agilityredskap i form av en tunnel och hoppringar för hundarna att leka med, säger Marianne Fröding, samordnare på parkenheten som håller i bygget.

För att öka säkerheten kommer kommunen att installera två belysningsstolpar med rörelsesensorer, vilket innebär att området belyses när det används

Hundrastgården blir cirka 2000 kvadratmeter, vilket innebär att den blir dubbelt så stor som den befintliga rastgården som finns på Lamberget. Hundrastgården kommer att ha två ingångar och i närheten finns också en grillplats, vilket ger möjlighet till avkoppling för hundägarna. Dessutom kommer det att finnas en tillgänglighetsanpassad anslutning till entrén, så att alla ska kunna njuta av den nya anläggningen. Parkering finns i området.

Central placering

Det här blir Karlstads kommuns andra hundrastgård. Sedan tidigare finns en rastgård på Lamberget och efterfrågan på fler har funnits länge. Kommunen har haft svårt att hitta bra platser då närboende har varit oroliga för störande ljud.

- Vi tycker att det här blir en bra placering för en hundrastgård, då det ligger i ett centralt område med närhet till parkering men med avstånd till bostäder. Det minimerar risken för störningar från skällande hundar, samtidigt som vi erbjuder en fantastisk plats för hundar att få utlopp för sin energi. Vi hoppas att den kommer att bli ett uppskattat tillskott till vår kommun, säger Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

För mer information kontakta

Monika Bubholz (MP), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, tfn 054-540 12 85

Marianne Fröding, samordnare parkenheten, teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 68 90

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.