Gå direkt till innehåll
I Karlstadsrummet i Bibliotekshuset finns en utställning av planerna under samrådstiden.
I Karlstadsrummet i Bibliotekshuset finns en utställning av planerna under samrådstiden.

Pressmeddelande -

Nu börjar samrådet om Skutbergets utveckling

Nu har stadsbyggnadsnämnden beslutat att detaljplanen för en temapark på Skutberget ska gå ut på samråd. Igår fattade kommunstyrelsen beslut om samråd för förslaget till vision och planprogram för Skutbergets frilufts- och rekreationsområde. Imorgon börjar samrådet då det kommer att vara möjligt att lämna synpunkter på båda delarna fram till den 30 juni..

Här kan Karlstadsborna ta del av planerna
Det kommer att finnas en temautställning om planerna i Karlstadsrummet i Bibliotekshuset samt på Skutberget snett emot motionscentralen. Det går även att ta del av information och handlingar på karlstad.se/skutbergetsframtid. Där kommer det också att finnas instruktioner om hur man lämnar synpunkter på planerna. 

Öppet hus vid två tillfällen
Det kommer även att vara öppet hus i Karlstadsrummet vid två tillfällen då representanter från Karlstads kommun finns på plats och kan svara på frågor. Tider för öppet hus är:

  • 30 maj kl kl 10-16
  • 4 juni kl 16-20

Vad händer sedan?
Efter samrådet kommer kommunen att behandla alla inkomna synpunkter och justera förslagen till planprogram och detaljplan vid behov. Därefter ser processerna olika ut.

Planprogrammet kommer att kunna gå vidare för godkännande i kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen kommer att hantera ärendet innan det når kommunfullmäktige.

När det gäller detaljplanen ska det omarbetade förslaget efter samrådet vara tillgängligt för granskning. Under granskningen har berörda möjlighet att lämna synpunkter igen. Efter granskningen behandlar kommunen de nya synpunkterna och gör eventuella justeringar. Sen antar kommunfullmäktige detaljplanen. Kommunstyrelsen kommer att hantera ärendet innan det når kommunfullmäktige.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.