Gå direkt till innehåll
Nu har ett nytt samverkansavtal slutits mellan Värmlands 16 kommuner tillsammans med Region Värmland. Avtalet ska bland annat göra det möjligt att söka vilken yrkesutbildning man vill, oavsett boendeort.
Nu har ett nytt samverkansavtal slutits mellan Värmlands 16 kommuner tillsammans med Region Värmland. Avtalet ska bland annat göra det möjligt att söka vilken yrkesutbildning man vill, oavsett boendeort.

Pressmeddelande -

Nu blir det lättare för vuxna värmlänningar att studera

Det ska bli lättare för vuxna värmlänningar att söka vilka yrkesvuxutbildningar de vill i hela länet. Dessutom kommer kommunerna samordna sina utbildningar så att utbudet blir bättre och matchar kommunernas kompetensförsörjningsbehov. Det är målet med det samarbetsavtal som skrivits mellan länets alla kommuner samt Region Värmland.

Yrkesvux är en yrkesinriktad kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå och finns för den som vill studera för att öka chanserna till arbete, omskola sig eller komplettera sitt nuvarande yrke med fler kurser.

Nu har ett nytt samverkansavtal slutits mellan Värmlands 16 kommuner tillsammans med Region Värmland. Avtalet ska göra det möjligt att söka vilken yrkesutbildning man vill, oavsett boendeort. Syftet är att bidra till en hållbar tillväxt och stärkt kompetensförsörjning inom alla branscher.

– På det här sättet kan vi kraftsamla alla kommuners utbildningskapacitet och skapa utbildningar som kommer att gynna länets tillväxt, säger Pia Falk, ordförande gymnasie- och vuxenutbildningssamverkan.

Utbildningsutbudet kommer att planeras och fastställas gemensamt mellan kommunerna. Region Värmland kommer att bidra med att göra bedömningar av länets kompetensbehov inom såväl offentlig som privat sektor på kort och lång sikt.

– För den enskilda individen är detta såklart väldigt positivt. Att få möjlighet att utbilda sig till ett specifikt yrke ska inte hänga på var du bor, säger Alexander Torin, vice ordförande gymnasie- och vuxenutbildningssamverkan.

För mer information kontakta:

Mattias Lindmark, Kommunikatör, mattias.lindmark@karlstad.se, 054-540 43 35

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.