Gå direkt till innehåll
Kungens minnesgåva - världens första bänk i fossilfritt stål.
Kungens minnesgåva - världens första bänk i fossilfritt stål.

Pressmeddelande -

Nu är Kungens minnesgåva på plats vid Residensparken

Nu kan Karlstadsbor och värmlänningar provsitta Kungens minnesgåva, världens första bänk i fossilfritt stål. Bänken är vackert placerad invid Residensparken i centrala Karlstad.

Under 2023 firade Kungen 50 år på tronen. Som en del av firandet besökte Kungen och Drottningen Sveriges 21 län under året. Vid besöket i Karlstad den 7 september fick Kungen en bänk som minnesgåva av Värmlands sexton kommuner, Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland.

Bänken är producerad av företaget Vestre och designad av Emma Olbers. Den är tillverkad i fossilfritt stål och har fått namnet Tellus eftersom den designats och tillverkats med hållbarhet och planeten i åtanke.

Nu äntligen när tjälen gått ur marken är bänken på plats och både värmlänningar och besökare kan njuta av solen i Karlstad på Kungens bänk.

För mer information kontakta:

Ulrika Lassing, projektledare Karlstads kommun, telefon 054-540 38 11.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.