Gå direkt till innehåll
Nu är Ilandahallen invigd!

Pressmeddelande -

Nu är Ilandahallen invigd!

Med ballonger, fika, tal och några skott på mål av Anders Tallgren (S), kommunalråd och Robert Halvardsson (MP), ordförande Kultur- och fritidsnämnden, invigdes idag den efterlängtade idrottshallen i Skåre.

- Ilandhallen kommer att bli viktig för såväl föreningslivet som skolidrotten i Skåre. En fullstor idrottshall rymmer många möjligheter, inte minst för handboll, innebandy och futsal. Att hallen även möjliggör organiserade matcher av föreningslivet är särskilt glädjande, säger Robert Halvarsson (MP), ordförande Kultur- och fritidsnämnden.

En efterlängtad idrottshall

I september 2021 togs det första spadtaget för den efterlängtade idrottshallen och under våren 2023 stod den fullstora hallen klar. Hallen ligger mitt emot Ilandaskolan i ett område med närhet till befintlig idrottsplats och badplats.

-Att Ilandahallen är bygd i ett redan etablerat område går i linje med vår ambition att skapa starka och attraktiva tätorter och stadsdelar i hela kommunen. Att det finns en idrottshall här bidrar dessutom till ett minskat resande för våra idrottsutövare i området, säger kommunalråd Anders Tallgren (S).

Mer om hallen

Ilandhallen är en renodlad 1700 kvadratmeter fullstor idrottshall särskilt anpassad för handboll, innebandy och futsal. Hallen är byggd med takstolar i trä med liggande träpanel och har en läktare med plats för 175 personer.

I anslutning till hallen finns en parkering med 35 platser. Vid större arrangemang kommer det att finnas möjligheter att använda Ilandaskolans parkering. En helt ny gång- och cykelväg har anlagts från hallen som ska ansluta till närmsta busshållplats.

För mer information kontakta:

Anders Tallgren, kommunalråd, 054-540 10 45
Robert Halvarsson, ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 054 540 80 05
Mikael Eskilsson, biträdande verksamhetschef idrott och fritid, 054- 540 24 07
Jessica Sjöstedt, kommunikationsstrateg, 054- 540 51 68

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.