Gå direkt till innehåll
Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden och Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden invigde tillsammans med barn och elever förskolan och skolan i nya Fredricelund. 
Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden och Henrik Lander, ordförande i teknik- och fastighetsnämnden invigde tillsammans med barn och elever förskolan och skolan i nya Fredricelund. 

Pressmeddelande -

Nu är förskolan och skolan i nya Fredricelund invigd

Under måndagsförmiddagen invigdes förskolans och skolans delar i nya Fredricelund. Det blev trångt vid det blå-gula bandet som med gemensam kraft klipptes av barn och elever. För musiken stod elever från årskurs tre.

- Detta är en viktig satsning för Karlstad. Nya Fredricelund har ljusa, luftiga och moderna lokaler som blir ett lyft för hela Våxnäs och ett viktigt nav för området, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Harmoniska färger och mjuka former

Skolan har plats för 350 elever i förskoleklass till årskurs 6. Under våren använder skolan delar av huset, och under sommaren flyttar de in i sin helhet. Huskropparna har olika mjuka färgteman och på flera ställen har väggarna rundats av för att skapa mer utrymme och en mjukare atmosfär.

- Utöver klassrum och grupprum har vi stora ytor vi kan använda som alternativa lärmiljöer. I trappornas gradänger kan vi till exempel samla elever för genomgångar och filmvisningar, säger skolans rektor Jan Bengtsson.

Mindre barngrupper

Förskolan, som redan är inflyttade, består av fyra avdelningar med plats för cirka 60 barn. Genom de nya lokalerna och ett genomtänkt arbete kan barngrupperna hållas nere till 15 barn per avdelning. Det har också satsats på tekniken med bland annat interaktiva projekteror, digitala informationstavlor och högtalarsystem.

- Vi är jätteglada att vi fått så stora och fina lokaler. Detta är ett gemensamt arbete och en gemensam satsning för alla barn, elever och familjer på Våxnäs, säger förskolans rektor Sara Lindh.

Om nya Fredricelund

När Fredricelund står helt färdigt senare i höst kommer byggnaden även att innehålla ett bibliotek och en familjecentral med öppen förskola, förebyggande socialtjänst, barnavårdscentral och barnmorskemottagning. Det byggs också en idrottshall med hoppgrop för truppgymnastik som kommer att användas av både skolan och idrottsföreningar. Dessa delar invigs längre fram. Både skolan och förskolan får också nya fina utemiljöer.

För mer information kontakta:

Sara Lindh, rektor förskola, 054 – 540 31 59

Jan Bengtsson, rektor grundskola, 054 – 540 31 75

Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054 – 540 12 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.