Gå direkt till innehåll
Jan Johansson, Nobelgymnasiet, Linnea Larsson, Volvo Car Sverige, och Per-Olov Pettersson, Helmia Bil.
Jan Johansson, Nobelgymnasiet, Linnea Larsson, Volvo Car Sverige, och Per-Olov Pettersson, Helmia Bil.

Pressmeddelande -

Nobelgymnasiets unika samarbete invigdes

Nyrenoverad verkstadslokal, utbildningsutrustning, övningsbilar och kompetensutveckling. Det var några av nyheterna när Nobelgymnasiets unika samarbete med Volvo Car Sverige och Helmia Bil invigdes på torsdagen!

Nobelgymnasiet är den blott andra gymnasieskolan i Sverige som ingår ett trepartsavtal med Volvo Car Sverige och en Volvohandlare, i detta fall Helmia Bil.

På torsdagen var det stor invigning! Elever, skolpersonal och många representanter från fordonsbranschen var på plats dagen till ära.

Jan Johansson, rektor Nobelgymnasiet, Linnea Larsson, Volvo Car Sverige, och Per-Olov Pettersson, Helmia Bil, var några av invigningstalarna.

Trion avtäckte den del av verkstadslokalen som renoverats till en Volvo-verkstad och försetts med ny utbildningsutrustning och övningsbil.

Jan Johansson, rektor Nobelgymnasiet:

- Det här samarbetet gör oss ännu starkare när det gäller kompetensutveckling och att hänga med i den snabba teknikutvecklingen i branschen. Alla inblandade kommer ha nytta av samarbetet. Elever, personal och alla företag som senare ska anställa våra elever.

Linnea Larsson, Volvo Car Sverige:

- Ett fantastiskt roligt och viktigt samarbete. Nobelgymnasiet har visat ett stort intresse och engagemang från första dagen. Då dagens bilar utvecklas med ny teknik och mjukvara är det viktigt att skolan utbildar elever till den yrkesverklighet som de går vidare till. Genom samarbetet får lärare och elever fortbildning i dagens teknik.

Per-Olov Pettersson, Helmia Bil:

- Jag är imponerad av Nobelgymnasiet och Karlstads kommun som var på direkt när vi lyfte frågan om samarbete. Det är jätteviktigt att vi visar upp för elever, föräldrar och alla andra vilken bra arbetsmiljö det är i branschen i dag.

För mer information kontakta:
Jan Johansson, rektor Nobelgymnasiet, 070-020 82 69
Linnea Larsson, Volvo Car Sverige, 070-886 86 51
Per-Olov Pettersson, Helmia Bil, 070-649 21 13
David Falk, kommunikatör gymnasieförvaltningen, 076-118 82 90

Foto: Karlstads kommun

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.