Gå direkt till innehåll
Tredjeklassarna från Nobelgymnasiet tog hem andraplatsen på lastbilsmässan.
Tredjeklassarna från Nobelgymnasiet tog hem andraplatsen på lastbilsmässan.

Pressmeddelande -

Nobelgymnasiet näst bäst i Sverige

Nobelgymnasiet tog hem andraplatsen när Sveriges bästa skolor inom maskin- och lastbilsteknik prisades på Elmias stora lastbilsmässa.

Arrangörerna bakom lastbilsmässan anordnar en tävling för landets skolor som har fordons- och transportprogrammet. Tävlingen baseras på kunskaper som elever fått under det andra gymnasieåret och innehåller både praktiska och teoretiska moment.

Nobelgymnasiet nådde en fin andraplats i grenen maskin- och lastbilsteknik. Tävlingen bestod av tre stationer, motor, chassie och el, där olika uppgifter skulle lösas på tid.

Deltog i laget gjorde Adam Vestlund, Leo Ankarsund, Victor Andersson, Anton Sundin, Anton Aspelius och Carl Hagman som går tredje året på fordons- och transportprogrammet med inriktning lastbil och mobila maskiner.

- Vi är så klart väldigt stolta och ser detta som ett kvitto och bevis på att vi har en väldigt bra utbildning. Uppenbarligen håller vi väldigt hög kvalitet och utbildar duktiga mekaniker, även i relation till övriga landet, säger rektor Jonny Lindström.

Foto: Nobelgymnasiet

För mer information kontakta:
Jonny Lindström, rektor Nobelgymnasiet, 054-540 13 66
David Falk, kommunikatör gymnasieförvaltningen, 054-540 13 07

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.