Gå direkt till innehåll
Nationaldagsfirande och gratiskonsert på Sandgrundsudden

Pressmeddelande -

Nationaldagsfirande och gratiskonsert på Sandgrundsudden

I år blir det äntligen Nationaldagsfirande! Nationaldagen bjuder på ett fullspäckat högtidsprogram med högtidstal, musikunderhållning, barnaktiviteter och välkomnande av nya svenska medborgare. I år firar vi i dagarna två med den traditionella gratiskonserten på söndagen.

Välkommen på två festliga dagar! Ta med picknickkorgen, familjen, vännerna och filten. Lämna gärna bilen hemma, det kommer att vara mycket folk i rörelse under veckan. På nationaldagen körs Karlstadsbuss som söndagstrafik.

Program Nationaldagsfirande 5-6 juni

5 juni – Gratiskonsert och guldmedaljörer

Firandet startar på söndag kväll klockan 19.00 med utomhuskonsert med The Hebbe Sisters och Jan Adefelt Swingtime Trio, samt trion från musikalen Mamma Mia; Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlott Strandberg.

Som om det inte vore nog firar vi också Karlstads guldmedaljörer i SM, NM, EM, VM och OS under kvällens festligheter.

6 juni – Nationaldagsfirande

Klockan 14 startar Nationaldagsfirandet med att Kommunfullmäktiges ledamöter bjuder på fika till musik av Tingvallakyrkans musikkår. Värmlands hemvärnsbataljon marscherar tillsammans med Karlstads Musikkår från Karlstads teater via Stora torget till Sandgrundsudden.

Klockan 14–14.40

Musikul med Kerstin Andeby och Peter Wanngren samt barnaktiviteter.

Klockan 15–16

Högtidsprogram: Parad för fanan. Musik av Wermland Operas orkester, under ledning av David Björkman, med Christer Nerfont och Ole Aleksander Bang som solister. Högtidstal och sång av jazzångerskan Isabella Lundgren. Anders Knape, kommunfullmäktiges ordförande, hälsar nya svenska medborgare välkomna till Karlstad, sång av Selmas systrar Vokalensemble och Sångföreningen Manhem.

Klockan 16–17

Konsert med Wermland Operas orkester, presentatör operachef Kjell Englund.

Klockan 17–18

Solstabälgarna bjuder på dragspelsmusik vid bryggan.

För mer information kontakta:

Ulrika Lassing, Arrangemangskonsulent, kultur- och fritidsförvaltningen

054-540 38 11, ulrika.lassing@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.