Gå direkt till innehåll
Röda linjen visar var vägen stängs av. Blå linje visar var gång- och cykeltrafik kan ta sig fram. Grön linje schaktsträcka.
Röda linjen visar var vägen stängs av. Blå linje visar var gång- och cykeltrafik kan ta sig fram. Grön linje schaktsträcka.

Pressmeddelande -

Magasinsgatan avstängd för genomfart 1 juni

Magasinsgatan på Haga kommer att vara avstängd för genomfart den 1 juni. En elledning ska grävas ner i marken.

Arbetet är ett delmoment i projektet Haga entré där elförsörjningen ska säkras för nya bostäder och utebelysning i det som ska bli det nya kvarteret.

För att kunna gräva ner elledningen behöver Magasinsvägen, i höjd med Munkforsgatan, stängas av helt för biltrafik mellan klockan 06.00-18.00 torsdagen den 1 juni. Det innebär att det inte kommer att gå att köra under viadukten till och från Herrhagen under den tiden. Motortrafik uppmanas välja annan väg. Gång- och cykeltrafik kommer att kunna passera som vanligt. Arbetet kommer sedan att fortsätta en bit in på Munkforsgatan, vilket kommer innebära att ett antal parkeringar försvinner tillfälligt under tiden för grävjobbet.

Var uppmärksam om du kör ett tyngre fordon

Lastbilar uppmanas vara uppmärksamma på att den närmsta viadukten mot Haga, vid Nöjesfabriken, har en maxhöjd på 3,7 meter, vilket är lägre än den avstängda viadukten som är 3,8. Större fordon som ska till Haga uppmanas därför välja Hagaleden alternativt Sundstavägen för att ta sig till Haga denna dag.
Läs mer om Haga entré på karlstad.se/hagaentre

För mer information kontakta:

Victor Kjäll, byggledare, 054-540 69 84

(Mimmi Bengtsson, kommunikatör, 054-540 22 62)


Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.