Gå direkt till innehåll
Kommunalråd Frida Pettersson (C), Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och kommunens projektledare Emma Rönnbäck vevar målgångsflaggor på invigningen av Bråtebäckens industriområde.
Kommunalråd Frida Pettersson (C), Henrik Lander (C) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och kommunens projektledare Emma Rönnbäck vevar målgångsflaggor på invigningen av Bråtebäckens industriområde.

Pressmeddelande -

Målgång för Bråtebäckens industriområde

Nu är Bråtebäckens industriområde fullt utbyggt och det firades idag med en målgång. Intresset för marken har varit stort och alla industritomter är nu upptagna eller reserverade.

Bråtebäcken är ett flexibelt område med varierande fastighetsstorlekar där det även är möjligt att etablera tung, störande och utrymmeskrävande verksamhet. Elva företag har eller kommer inom kort etablera sig på platsen. Hela industriområdet är på omkring 200 000 kvadratmeter och läget intill E18 har medfört stort intresse av tomterna.

- Det är roligt att hela området är i princip fullbelagt och det visar att det är en lyckad satsning, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Målsättningen med satsningen var att öka tillgången på industrimark men även att erbjuda ett bättre läge för transporter vid E18. Transportintensiva företag ges då möjlighet att flytta från centrumnära lägen vilket ger en miljövinst.

Eriksberg nästa

Nästa större område för industrimark som planeras nära Karlstad tätort är Eriksberg. Kommunen jobbar nu med en detaljplan för området som ligger norr om Bergviks handelsområde och E18.

- När Karlstad växer är det viktigt att se till att vi även gör plats för olika typer av företag och industrier. Det ska vara attraktivt att etablera sig i Karlstad, säger Frida Pettersson (C) kommunalråd.

För mer information kontakta:

Frida Pettersson (C), kommunalråd 054-540 52 07
Henrik Lander (C), teknik- och fastighetsnämndens ordförande 054-540 12 78
Emma Rönnbäck, projektledare 054-540 70 65
Lisa Hygge, kommunikationsstrateg 054-540 68 34 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.