Gå direkt till innehåll
Lärare blev årets miljöhjältar

Pressmeddelande -

Lärare blev årets miljöhjältar

Älvkullegymnasiet och lärarna Sarah Arnefuhr och Magnus Köpman är kommunens miljöhjältar 2018. De jobbar målmedvetet med miljöfrågor och inspirerar lärare och elever att tänka mer miljösmart i vardagen.

I projektet Klimatsmart på jobbet har kommunens medarbetare kunnat nominera sig själva och sina kollegor för miljöinsatser på jobbet. I år har 20 bidrag blivit nominerade. Första pris gick till Älvkullegymnasiet och lärarna Sarah Arnefuhr och Magnus Köpman som nu får 5000 kr att använda i sin verksamhet. Juryns motivering lyder:

Två sanna miljöhjältar, som på Älvkullegymnasiet, har gjort ett gediget arbete att få Lärande för hållbar utveckling som ett naturligt inslag i elevens utbildningsväg genom gymnasiestudierna. Det innebär alltifrån klädbytardagar och föreläsningar till utökade ämnesövergripande samarbeten. Eleverna får genom detta med sig tanken om att medvetna val gör skillnad.

- Att göra miljömedvetna val är en viktig del av livet på många olika sätt. Därför känns det så roligt och viktigt att kunna uppmärksamma de lärare som lär nästa generation att ta hand om de resurser vi har, säger Jennie Rönnbäck, projektledare för Klimatsmart på jobbet som står bakom prisutdelningen.

Andra och tredje pris

Totalt delas tre priser ut till miljöhjältar. Andra pris går i år till Sofia Bertilsson på Ungdomens hus, UNO. Tredje pris delades mellan Inger Sundin på Socialjouren och Michael Mc Cowan, miljöombud på Molkoms hemtjänst.

Miljöhjältarna är en del i kommunens klimatarbete

Klimatsmart på jobbet är ett projekt som pågår i kommunen under 2016-2018. Det innebär olika utmaningar där medarbetare får chansen att tillsammans hjälpas åt att minska kommunens klimatpåverkan. Målet är att kommunens medarbetare ska ha förståelse för hur arbetsplatsen och hur man själv bidrar till att uppnå de gemensamma miljö- och klimatmålen.

För mer information kontakta:

Jennie Rönnbäck, projektledare Klimatsmart på jobbet, miljöförvaltningen, 054-540 46 83

Sofia Carlson, kommunikatör på miljöförvaltningen, 054-540 66 32

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.