Gå direkt till innehåll
Lågt vatten i Klarälven - kommunen uppmanar till försiktighet

Pressmeddelande -

Lågt vatten i Klarälven - kommunen uppmanar till försiktighet

Kommunen uppmanar till försiktighet nu när vattennivåerna är låga i Klarälven. Kommunen har fått rapporter om båtar som gått på grund och vill därför uppmärksamma allmänheten på att de vita bojar som placerats på vissa ställen är till för båtbussarna och anger inte farled eller grund.

För tillfället är vattennivåerna låga i älven och det är därför extra viktigt att allmänheten iakttar stor försiktighet när de färdas i älvgrenarna. Sandbankar och grund som tidigare inte utgjort hinder eller problem kan vid lågt vatten plötsligt göra vissa sträckor mer eller mindre farbara med motorbåt.

Vita bojar är endast till för båtbussarna

Karlstads kommun har fått in rapporter om båtar som gått på grund eller varit nära att gå på grund för att de missuppfattat de vita bojar som är utplacerade på ett antal ställen i älven.

- De vita bojarna, som kan ses på vissa ställen, är endast till för båtbussarna. De är inte någon markering för farled eller utmärkning för grund. Vi ber därför alla som tar sig fram på älven att vara extra försiktiga och anpassa hastigheten, säger Björn Johansson säkerhet- och beredskapssamordnare

För mer information kontakta:

Marianne Fröding, samordnare båt och bad 054 540 68 90

Björn Johansson är på semester och inte tillgänglig på telefon. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.