Gå direkt till innehåll
Kulturnatten och kulturknatta 2024

Pressmeddelande -

Kulturnatten och kulturknatta 2024

Till helgen är det dags för 2024 års Kulturnatt och Kulturknatta i Karlstad. När skymningen säker sig över staden så kommer Kommunen tillsammans med föreningslivet att bjuda på ett energisprakande kulturutbud.

Kulturnatten och Kulturknatta

Fredagen den 20 september klockan 17.00 invigs årets Kulturnatt vid Soltorget med efterföljande parad med Kulturskolans blåsorkester och danskompanier i Karlstad. Under kvällen kommer det finnas möjlighet att ta del av konserter, konsthantverk, teater, livemusik, utställningar och mycket mer.

För de yngre besökare finns Kulturknatta som är på lördag den 21 september under dagtid. Då kommer det bland annat att finnas möjlighet att skapa med skaparverkstaden, gå på filmvisning, få en ansiktsmålning, se clownföreställningar, dansa och sjunga, fånga godis i godisregn och en hel del annat kul som ni inte vill missa.

Temat för året är energi

Till årets Kulturnatt och Kulturknatta är temat energi. Energi finns överallt runt omkring oss: – den pulserar genom musiken, skapas i dansens rörelser, finns i naturens krafter och i den atmosfär som uppstår när människor möts för att uppleva kreativa uttryck.
Temat öppnar också upp för att lyfta viktiga frågor om hållbarhet och framtidens energikällor, vilket gör det både aktuellt och tankeväckande i en tid av klimatutmaningar. Det är såklart frivilligt om man vill förhålla sig till temat.

Se allt som händer under Kulturnatten och Kulturknatta på karlstad.se

För mer information kontakta:
Frida Oskarsson, projektledare, tfn. 054-540 25 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.