Gå direkt till innehåll
Kultur- och fritidsnämndens beslut i korthet 17 november

Pressmeddelande -

Kultur- och fritidsnämndens beslut i korthet 17 november

På kultur- och fritidsnämndens agenda denna månad fanns bland annat plan för fortsatta investeringar i aktivitetsbaserat friluftsliv på Skutberget och prisändringar i förvaltningens verksamhetslokaler.

Plan för aktivitetsbaserat friluftsliv på Skutberget

I kultur- och fritidsförvaltningen plan för fortsatta investeringar för aktivitetsbaserat friluftsliv på Skutberget finns bland annat basebollbplan, cricketplan, teknikbana för MTB och aktivitetsbana för barn. Kultur- och fritidsnämnden godkände planen.

Dnr KFN/2021:413 Dpl 45

Ansvarig handläggare: Anders Holmquist, utvecklingschef, 054-540 25 20, anders.holmquist@karlstad.se

Uppdrag - söka medel från sociala investeringsfonden

Under sammanträdet beslutade nämnden att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att i samverkan med Barn- och ungdomsförvaltningen söka medel från sociala investeringsfonden för att möjliggöra utökning av utbudet av fritidsaktiviteter i samarbete med föreningar.

Dnr KFN/2021:285 Dpl 46

Ansvarig handläggare: Karin Karlsson, verksamhetschef, 054-540 24 46, karin.karlsson@karlstad.se

Prisändringar i förvaltningens verksamhetslokaler och verksamhetsytor

Nämnden beslutade om prisändringar i kultur- och fritidsförvaltningens verksamhetslokaler och verksamhetsytor som börjar gälla från och med 1 januari 2022. I samma ärende fick kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda vilka andra verksamhetslokaler inom nämndens verksamhetsområden som är lämpliga för uthyrning till allmänheten.

Dnr KFN/2021:437 Dpl 11


Ansvarig handläggare: Marcus Levin, ekonomichef, 054-540 25 32, marcus.levin@karlstad.se

Mer information

För mer information kontakta kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson (M), 054-540 29 31, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.