Gå direkt till innehåll
Kultur- och fritidsnämnden i korthet 15 oktober

Pressmeddelande -

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 15 oktober

På kultur- och fritidsnämndens möte 15 oktober beslutade nämndens ledamöter om yttrande över ny servicebyggnad på Skutberget, om delegeringsbeslut och sina mötestider för våren 2020. 

Ny servicebyggnad på Skutberget - driftsform, innehåll och finansiering

Kultur- och fritidsnämnden fick i juni 2017 ett uppdrag från kommunfullmäktige att utreda lokalisering av, driftsformen för och innehållet i en ny serviceanläggning samt begära medel för genomförande av de aktivitetsbaserade verksamheterna i den kommande visionen för Skutberget. Detta uppdrag har genomförts i samverkan mellan kultur- och fritidsförvaltningen och kommunledningskontoret. Ny lokalisering har utretts inom ramen för det planprogram som håller på att tas fram för Skutbergsområdet, och beslut kring detta fattas inom ramen för vision- och planprogram för Skutbergets frilufts- och rekreationsområde.

Detta dokument utgör underlag för politiskt beslut av driftsform, ambitionsnivå samt kommunal finansieringsnivå för investering och drift av en ny servicebyggnad på Skutberget. Detta dokument bör också resultera i ett politiskt inriktningsbeslut om vilken typ av basverksamheter/funktioner en ny servicebyggnad förväntas rymma både initialt och i en framtid, samt hur ytterligare funktioner kan utredas.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade att kultur- och fritidsförvaltningens och kommunledningskontorets gemensamma tjänsteyttrande godkänns som återrapportering av uppdrag rörande servicebyggnad (kommunfullmäktige den 19 juni 2017, § 8 punkt 4). Basfunktioner enligt förslaget i tjänsteyttrandet godkändes också som en utgångspunkt i det fortsatta arbetet.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Dnr KFN-2019-331 Dpl 45

Redovisning av delegeringsbeslut

Kultur- och fritidsnämnden får regelbundet en rapport från kultur- och fritidsförvaltningen över vilka beslut som tagits på delegation av chefer och handläggare inom förvaltningen samt av nämndens arbetsutskott.

Arbetsutskottet har bland annat godkänt remissvar på ett antal detaljplaner, där förvaltningen har lämnat synpunkter utifrån kultur- och fritidsfrågor. Detaljplanerna gällde bland annat Västra Dingelsundet, Hybelejen 16 samt Skutbergets temapark – granskning. Tjänstepersoner inom förvaltningen har bland annat tagit beslut om anställningar av nya medarbetare och Gustaf Fröding-sällskapet har beviljats ett stöd på 20 000 kronor till utveckling av Frödingsdagarna på Alsters herrgård.

Dnr KFN-2019-7 Dpl 00


Kontaktpersoner:
Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
054-540 29 31
johanna.larsson@karlstad.se

Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör
054-540 24 52
mats.ahren@karlstad.se

Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från kultur- och fritidsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, cirka en vecka efter mötet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.