Gå direkt till innehåll
Kort från Kultur- och fritidsnämnden

Pressmeddelande -

Kort från Kultur- och fritidsnämnden

Elbesparingar i verksamheten och utveckling av samverkan med föreningar på dagens agenda för Kultur- och fritidsnämnden.

Beslut om återremiss av uppdrag: Analys och förslag på hur Karlstads kommuns samverkan med föreningar kan utvecklas

Kultur- och fritidsnämnden har haft i uppdrag att, tillsammans med kommunstyrelsen, arbetsmarknads- och socialnämnden och vård- och omsorgsnämnden, analysera och ge förslag på hur kommunens samverkan med föreningar kan utvecklas.

I december 2021 återrapporterades uppdraget och i samband med det gavs ett fortsatt uppdrag. Kultur- och fritidsnämnden fick då i uppdrag att, tillsammans med arbetsmarknads- och socialnämnden, vård- och omsorgsnämnden och kommunstyrelsen, gå vidare med rapportens förslag för en fördjupad undersökning av föreningarnas behov med återrapportering i kommunstyrelsen i november 2022.

En arbetsgrupp bestående av tjänstepersoner från kultur- och fritidsförvaltningen, vård- och omsorgsförvaltningen, arbetsmarknads- och socialförvaltningen och kommunledningskontoret har under våren och hösten haft fortsatta möten för att diskutera uppdraget och hur det ska genomföras.

Johanna Larsson (M) yrkade återremiss på ärendet då det ursprungliga ärendet/uppdraget inte anses utfört. Det vill säga redovisning av föreningarnas behov. Nämnden beslutade om återremiss.

Dnr KFN/2021:66 Dpl 46

Ansvarig handläggare: Frida Bernhardsson, 054-540 25 31, frida.bernhardsson@karlstad.se

Elbesparande åtgärder med anledning av Världsläget

Med anledning av de diskussioner som förs på EU-nivå och nationell nivå om behovet av att minska elförbrukningen i samhället behandlar samtliga större nämnder i kommunen ett ärende kring elbesparande åtgärder.

Kultur- och fritidsnämnden godkände följande förslag till beslut från Kultur- och fritidsförvaltningen med tillägg till kultur- och fritidsförvaltningen om återrapport med konsekvenser med avseende punkt 7, i december 2022:

  1. Redovisningen godkänns.
  2. De elljusspår som ännu inte har fått LED-belysning släcks på morgonen och sista timmen på kvällen, med undantag för Skutberget.
  3. Sundstabadets basturum begränsas till att vara öppna måndag, onsdag och fredag 17:00–20:00, tisdag och torsdag 06:30–10:00, lördag och söndag 13:00–18:00.
  4. Bastun i Vålbergs sim- och sporthall begränsas till att vara öppen måndag 14:30–20:30, tisdag 07:00–09:00, torsdag 16:30–20:30.
  5. Elförbrukningen vid julmarknaden vid Alsters Herrgård begränsas i den mån det är möjligt.
  6. Åtgärderna i beslutspunkt 2–5 gäller för tidsperioden 1 november 2022 till 31 mars 2023.
  7. Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att tillsammans med berörda förvaltningar fortsätta arbetet med att identifiera och föreslå åtgärder för minskad elförbrukning.

Dnr KFN/2022:376 Dpl 75

Ansvarig handläggare: Marcus Levin, 054-540 25 32, marcus.levin@karlstad.se

För mer information kontakta:

Johanna Larsson, Kultur- och fritidsnämndens ordförande (M), johanna.larsson@karlstad.se, 054-540 29 31, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer.

Alla sammanträdeshandlingar från Kultur- och fritidsnämnden publiceras under: Kallelser och protokoll 2022

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.