Gå direkt till innehåll
Kort från barn- och ungdomsnämnden 29 augusti

Pressmeddelande -

Kort från barn- och ungdomsnämnden 29 augusti

Motion - skydda barn och elever från porrsajter

Linda Larsson (S), Kjell Larsson (S) och Anna Dahlén Gauffin (S) föreslår i en motion till kommunfullmäktige att alla kommunala digitala enheter som används av barn och elever i våra verksamheter, ska säkras från porrsajter. Motionärerna tog för givet att kommunens digitala enheter för elever på våra skolor hade begränsningar genom så kallade ”porrfilter”. Motionärerna har förstått att det finns ”barnporrfilter” men inte generella ”porrfilter” och anser att det borde vara en självklarhet.

Beslut:
Motionen anses besvarad med hänvisning till att filter bör vara riktat till nätverk och inte till de fysiska enheterna. Barn- och ungdomsnämnden föreslår att barn- och ungdomsförvaltningen får i uppdrag att tillsammans med gymnasieförvaltningen och kommunledningskontoret utreda olika tekniska förutsättningar för vad ett filter skulle kunna få för pedagogiska konsekvenser. Vilka kostnader detta skulle kunna medföra ska också undersökas. Arbetet ska återrapporteras till kommunstyrelsen februari 2018.

Ansvarig handläggare

Anna-Lena Norlander Groth, stabschef, avdelning verksamhet och ledningsstöd, telefon 054-540 29 03

Delrapport för skolnärvaroprojekt

Barn- och ungdomsnämnden har tilldelats 10 miljoner kronor ur kommunens Sociala investeringsfond fördelat över åren 2016 - 2019. Medlen ska användas till ett treårigt projekt med syfte att öka skolnärvaron i kommunens grundskolor och gymnasieskolor. Projektet genomförs i samverkan med arbetsmarknads- och socialnämnden och gymnasienämnden. Barn- och ungdomsnämnden är samordningsansvarig och ska årligen i juni månad avrapportera arbetet till kommunledningsutskottet.

Beslut:
Delrapporten godkänns.

Ansvarig handläggare

Sara Lindahl, projektledare, telefon 054-540 30 40

För mer information kontakta:
Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden: 054-540 12 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.