Gå direkt till innehåll
Korsning på Lamberget tillfälligt avstängd

Pressmeddelande -

Korsning på Lamberget tillfälligt avstängd

Nu närmar sig slutet av byggnationen av den nya Engholmsbron. Arbetet kommer att innebära begränsad framkomlighet.

Den 17 maj kommer tre delar av bron att levereras till arbetsområdet. Det innebär att korsningen Engholmsgatan/Axel Johnsons väg/Husbyggaregatan kommer att stängas av helt 06.00-16.00 den dagen och all motortrafik hänvisas via Kalvholmen. Den 17 maj kommer det också vara parkeringsförbud på Lambergsgatan då bussen leds om den vägen.

Ett körfält avstängt

Under resterande byggtid kommer ett körfält i korsningen vara avstängt. Det öppna körfältet kommer att regleras med trafikljus. Bron beräknas öppna igen i slutet av augusti. Gående och cyklister kommer att kunna passera under hela byggtiden.

Fler avstängningar

Korsningen kommer att stängas av helt vid två tillfällen till. Det första när de sista brodelarna levereras och det andra när bron ska sättas på plats.

Bro i fem delar

Den tidigare Engholmsbron, som nu är riven, byggdes 1947 och var inte gjord för den tunga trafik som behöver köra där. Den nya bron är byggd i fem stora delar som kommer att monteras ihop på plats för att sedan sättas på plats. Bron är en fackverksbro som är 31 meter lång och 14 meter bred.

För mer information kontakta:

Stefan Prochazka, projektledare, 054-540 66 81

(Mimmi Bengtsson, kommunikatör, 054-540 22 62)Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.