Gå direkt till innehåll
Kommunen uppmanar hela Karlstad att plocka skräp på lördag

Pressmeddelande -

Kommunen uppmanar hela Karlstad att plocka skräp på lördag

Lördag den 18 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2021. Det är en del av World Cleanup Day då människor över hela världen går ut och plockar skräp samtidigt. Nu uppmanar Karlstads kommun Karlstadsborna att delta. Några som tar nedskräpningen i egna händer den här dagen är personal och barn på Orrleken samt eldsjälen Noorihe som anordnar skräpplockning på fyra platser.

Karlstads kommun lägger stora resurser på att städa upp skräpet runt om i kommunen och försöker löpande att hitta sätt att få allmänheten att sluta slänga skräp i naturen. På grund av corona anordnar kommunen inget stort event där många samlas för att plocka skräp tillsammans men uppmanar Karlstadsborna att delta i mindre grupper i sina egna områden.

- Vi behöver alla vara med och ta hand om vår miljö. Håll Sverige rent-dagen är ett bra tillfälle att engagera familjen, föreningen eller kompisgänget och göra en insats mot nedskräpning och för miljön, säger Jennie Rönnbäck, miljösamordnare på miljöförvaltningen.

Noorihe lär barn och nyanlända att ta hand om skräpet

Noorihe Halimi är en av eldsjälarna i Karlstad som kommer att plocka skräp på lördag. Via projektet Tillsammans i Karlstad, som bland annat arbetar för en välfungerande integration, anordnar hon skräpplockning på Gruvlyckan, Våxnäs, Kronoparken och Rud på lördag.

- Jag plockar alltid skräp när jag är ute och lär även barn och kvinnor som deltar på våra aktiviteter att plocka upp skräp när de se det. Nu har vi bjudit in alla som bland annat kommer till vårt språkcafé, motion- och hälsagrupper, cykelträningsgrupper och fotbollsträningar att vara med på lördag så förhoppningsvis blir vi många, säger Noorihe Halimi.

Orrlekens besökare plockar på Orrholmen

Även Orrlekens aktivitetshus på Orrholmen bjuder in till skräpplockning.

- Vi tycker det är viktigt att barnen lär sig tidigt att inte skräpa ner. Vi samlas kl 12 för att en gemensam genomgång och sedan kommer vi att plocka skräp på Orrlekens område och på hela Orrholmen. Sen bjuder vi på fika, säger Janne Rannberg på Orrlekens aktivitetshus.

Tider och platser

Media eller Karlstadsbor som vill delta i skräpplockningen den 18 september är välkomna till följande platser:

Gruvlyckan, samlingsplats Gruvplan, kl 13-15

Rud, samlingsplats Parkleken Rud, kl 14-16

Kronoparken, samlingsplats Fröding Arena, kl 13-15

Våxnäs, samlingsplats Parkleken Karmen, kl 15-17

Orrholmen, samlingsplats Orrlekens aktivitetshus, kl 12

För mer information kontakta:

Jennie Rönnbäck, miljösamordnare, miljöförvaltningen, tfn 054-540 46 83

Noorihe Halimi, Tillsammans i Karlstad, tfn 070-734 47 97

Janne Rannberg, fritidspedagog, Orrlekens aktivitetshus, tfn 054-540 29 40

(Annica Granlund, kommunikationsstrateg, tfn 054-540 68 66)

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.