Gå direkt till innehåll
Kommunen avråder från eldning på kommunala grillplatser

Pressmeddelande -

Kommunen avråder från eldning på kommunala grillplatser

Just nu råder eldningsförbud i hela länet. Karlstads kommun avråder därför allmänheten att grilla på kommunala grillplatser vid vandringsleder, motionsspår och badplatser. På grund av grillplatsernas placering intill skog och mark bedömer Karlstads kommun att det förekommer stor risk för spridning.

Det varma vädret, eldningsförbudet och bristande släckning på kommunens grillplatser ligger till grund för att kommunen nu avråder från att elda och grilla på kommunala grillplatser, som en extra säkerhetsåtgärd.

Eldningsförbud i hela länet

Det råder eldningsförbud i hela länet, utfärdat av Länsstyrelsen, men det finns ännu inget allmänt förbud mot att grilla i grill eller eldstad. På Länsstyrelsens webbplats kan man läsa att om man ska grilla ute ska anordningen vara utformad så att det inte finns risk för antändning och brandspridning.

- Vi har gjort en tolkning av Länsstyrelsens information och fattat ett eget beslut utifrån det. Eftersom många av kommunens grillplatser är placerade i skog och mark vill vi vidta extra försiktighetsåtgärder, säger Håkan Eriksson, enhetschef på markavdelningen.

Gäller tills vidare

Avrådan gäller på grillplatser vid badplatser, vandringsleder och motionsspår från och med fredag 16 juni och tills vidare. Kommunen har under veckan plockat bort den ved som finns vid dessa grillplatser och informationslappar har satts ut som informerar om avrådan.

- Vi har även sett att släckning inte alltid gjorts på ett säkert sätt på våra grillplatser och eldstäder de senaste veckorna, därför vill vi att allmänheten undviker alla former av eldning och grillning på grillplatserna för att minska risken för spridning, säger Håkan Eriksson.

Läs mer om Länsstyrelsens samlade information om eldningsförbud på lansstyrelsen.se.

För mer information kontakta:

Håkan Eriksson, enhetschef, 070-001 00 75

Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.