Gå direkt till innehåll
Kokrekommendation i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums

Pressmeddelande -

Kokrekommendation i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums

Kommunen har efter vattenprover påträffat bakterier i dricksvattnet i Vålberg, Edsvalla, Norsbron och Segerstad. Samma vatten distribueras vidare till Grums kommun. Under tiden som vi väntar på fler provsvar uppmanar vi alla i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums att koka sitt dricksvatten.

Det var efter en provtagning som det upptäcktes att det fanns bakterier i vattnet i Vålberg. Just nu görs en utökad provtagning och åtgärder har satts in. Hushåll med kommunalt vatten i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums uppmanas därför att koka sitt vatten från och med nu. Kokrekommendationen gäller tills kommunen meddelar att kokrekommendationen hävs.

Läs mer om kokrekommendation på karlstad.se/kokrekommendation

Vattentankar till prioriterade verksamheter

Vattentankar kommer att ställas ut till de prioriterade verksamheterna Vålbergsskolan, Brattskagården och förskolan Tranan i Karlstads kommun.

Läs mer om åtgärder i Grums kommun på www.grums.se

För mer information kontakta:

Per-Anders Bergman, förvaltningsdirektör på teknik- och fastighetsförvaltningen tel 054-540 65 72

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.