Gå direkt till innehåll
Koka dricksvattnet i Älvsbacka

Pressmeddelande -

Koka dricksvattnet i Älvsbacka

Karlstads kommun rekommenderar att dricksvattnet kokas innan användning i Älvsbacka. Detta gäller de som har kommunalt vatten.

På grund av nedfallet träd över ledning fick vattenverket i Älvsbacka problem med elförsörjning och det har gett lågt vattentryck till boende i Älvsbacka under torsdagsmorgonen. Vattnet beräknas vara tillbaka omkring klockan 09.30 idag. När vattnet kommer tillbaka ska det kokas innan det används till matlagning och dryck.

Vattentank ställs ut vid Östanås 1-18 vid postlådorna där boende kan hämta vatten.

Information om kokningsrekommendationen uppdateras kontinuerligt på kommunens webbplats, karlstad.se och via sociala medier.

Detta ska du göra när dricksvattnet ska kokas:

  • Koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.
  • Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas.
  • Häll upp det kokta dricksvattnet i väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare – gärna i kylskåpet.

Läs mer kokning av dricksvatten på Livsmedelsverkets webbplats.

För mer information kontakta:

Victoria Hågland Sandborgh, enhetschef Vatten VA-avdelningen, telefon: 054-540 69 11

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.