Gå direkt till innehåll
Klart med fler vårdboendeplatser i Karlstad

Pressmeddelande -

Klart med fler vårdboendeplatser i Karlstad

Vård- och omsorgsnämnden beslutade idag att teckna avtal med Vardaga Nytida Omsorg AB kring 20 vårdboendeplatser med somatisk inriktning.

- Vi har sett att antalet vårdboendeplatser för äldre med svåra somatiska tillstånd behöver förstärkas och vi utökar nu därför antalet platser, säger Christian Holm Barenfeld, ordförande i vård- och omsorgsnämnden (M).

Det har under de senaste åren blivit en allt större utmaning att kunna erbjuda platser inom rimlig tid till personer som är i behov av en boendeplats inom somatik. Karlstads kommun omvandlar successivt åtta platser på Källans trygghetsboende från demensplatser till somatiska platser.

- De platser som successivt omvandlas på Källans trygghetsboende kommer inte att räcka enligt vår bedömning och vi har därför valt att upphandla fler platser och då har vi valt att boendeplatserna ska kunna erbjudas i tätort, fortsätter Christian.

De nya boendeplatserna kommer att finnas på Villa Orrholmen som ligger på Orrholmen och som drivs av Vardaga Nytida Omsorg AB.

Boendeplatserna som erbjuds har en hemlik miljö och de boende erbjuds gemensamma lokaler för måltider, fritidsaktiviteter, kulturinslag och andra sociala aktiviteter för gemenskap. På boendet finns även spa-/relax-/ljusrum, side-by-side cyklar, bibliotek och gym med gåband och ribbstolar. Villa Orrholmen har också en uppvärmd vinterträdgård.

- Vi nyttjar idag 40 boendeplatser inom demens på Villa Orrholmen och nu får vi alltså tillgång till 20 boendeplatser inom somatik. Det känns bra att vi snabbt kan ställa om säkerställa att vi kan möta behov av boendeplatser tryggt och snabbt, avslutar Christian.

Om behov uppstår kan platser komma att användas som växelvårdsplatser somatisk vård under avtalstiden.

För mer information kontakta:

Christian Holm Barenfeld, ordförande vård- och omsorgsnämnden, telefon: 070-621 08 21

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.