Gå direkt till innehåll
Rödklöverns förskola. Bild: Tengbom
Rödklöverns förskola. Bild: Tengbom

Pressmeddelande -

Klart för kommunens första byggnad i nya stadsdelen Jakobsberg

Efter årsskiftet börjar arbetet med att bygga den första kommunala byggnaden i Karlstads nya stadsdel Jakobsberg - Rödklöverns förskola.

Förskolan kommer att ligga i anslutning till Jakobsbergsskogen och bestå av två flyglar i två plan med ett stort tillagningskök.

När förskolan står klar sommaren 2021 kommer den rymma fem avdelningar som dimensioneras för omkring 100 barn. Färgtemat är skogen och även utemiljöns tema blir skog, trä och natur.

Byggstart efter årsskiftet

Under fredagen blev det klart att Serneke är entreprenören som ska bygga den första förskolan i den nya stadsdelen, tillsammans med Karlstads kommun. Byggstarten är planerad till februari 2020. Men först väntar några månader av projektering.

- Vi är glada att vi nu har en entreprenör klar som ska bygga kommunens första hus på det nya området, säger Patrik Johansson, projektledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Jakobsberg – den gröna stadsdelen

Jakobsberg är en ny stadsdel med cirka 4000 bostäder, service, handel, skola och förskolor, torg liksom parker, natur och rekreationsområden. Det kommer bli en grön stadsdel med förutsättningar för mindre påverkan på miljön än andra stadsdelar. Just nu pågår arbete med infrastruktur och vatten- och avlopp i området. Läs mer på karlstad.se/jakobsberg

För mer information kontakta:

Patrik Johansson, projektledare på teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 68 28

Stefanie Myrin, kommunikatör på staben för de tekniska förvaltningarna, 054-540 46 88

Bilder: Bifogad bild får användas förutsatt att Tengbom namnges i bildtexten.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.