Gå direkt till innehåll
Daniel Kahlin, Therese Gilleby och Renée Hölzl på Klaravik.
Daniel Kahlin, Therese Gilleby och Renée Hölzl på Klaravik.

Pressmeddelande -

​​Klaravik – årets cykelvänligaste arbetsplats​

Vinnaren av utmärkelsen för 2023 års cykelvänligaste arbetsplats i Karlstad har hunnit med att ordna cykellunch i spöregn, mätt arbetspendling i kvartal och genererat att 37 medarbetare har valt att leasa cykel. Stort grattis till Klaravik, årets cykelvänligaste arbetsplats 2023!

- Vi är jätteglada över utmärkelsen och att vi valde att vara med i den här tävlingen. Det har varit ett roligt arbete och en utvecklande resa att göra tillsammans. Karlstad är inte så stort så många kan verkligen ställa bilen till förmån för cykeln och minska på både trafik och stressnivåer, säger Therése Gilleby, kvalitet- och hållbarhetskoordinator, Klaravik.

Cykelvänlig arbetsplats är en satsning som genomförs i flera kommuner i Sverige i syfte att uppmuntra arbetsplatser att skapa bättre förutsättningar för cykling i tjänsten och till jobbet. I Karlstad genomfördes tävlingen för andra gången och med 17 deltagande arbetsplatser under 2023.

- På Klaravik har vi försökt att hålla cyklingen levande på arbetsplatsen under hela året, oavsett väder och jag upplever att fler har upptäckt att det många gånger går snabbare att ta cykeln än bilen till jobbet. Man slipper också stressa för att få en parkeringsplats och man uppskattar kontorets centrala läge ändå lite mer, samt den service vi har med verktyg och duschmöjligheter.

Therése Gillebys tips till andra intresserade företag är att ha cykelambassadörer.

- Se till att ha cykelambassadörer genom hela organisationen – alla kan cykla! Och framför allt utmana varandra och andra företag!

Om Cykelvänlig arbetsplats

Att delta i Cykelvänlig arbetsplats är kostnadsfritt och alla arbetsplatser som anmäler sig har chans att bli Karlstads cykelvänligaste arbetsplats. Deltagande arbetsplatser arbetar för att uppnå kriterier och kan få en, två eller tre stjärnor, beroende på hur många kriterier man uppnår. Anmälan till 2024 års upplaga av Cykelvänlig arbetsplats öppnar inom kort på karlstad.se/cykelvanligarbetsplats.

Nomineringstext

Klaravik AB har visat att de verkligen menar allvar med att bli en cykelvänlig arbetsplats. Genom ett systematiskt arbete i sin hållbarhetsgrupp med att genomföra åtgärder som underlättar för cykling, har de skapat engagemang bland medarbetarna genom gemensamma aktiviteter. Under året har företaget bland annat gett möjlighet till förmånscyklar, involverat sin fastighetsägare och låtit en cykelinspiratör peppa kollegorna. Med ett tydligt helhetstänk och stort engagemang bedöms cyklingen kunna öka för både arbetspendling och tjänsteresor. Detta gör Klaraviks AB till Karlstads cykelvänligaste arbetsplats 2023.

Deltagande företag

Advant
Almi Värmland
Centrala elevhälsan, barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun.
Colorama Karlstad
Handbokbindare Olof A. Myrin
Kamic Installation AB
Karlstads Energi
Karlstads universitet
Klaravik AB
Konsumentverket
Länsförsäkringar Värmland
Mariebergsskogen, Karlstads kommun
Rydahls
Soleil
Sweco
Västerstrandsskolan
Överförmyndarenheten, Karlstads kommun

För mer information kontakta:

Therése Gilleby, kvalitet- och hållbarhetskoordinator, Klaravik, 0766-772 962.
Johanna Hedqvist, miljösamordnare och projektledare Cykelvänlig arbetsplats, Karlstads kommun, 054-540 43 25.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.