Gå direkt till innehåll
Karlstads Parkerings AB inför parkeringsavgift inom Solstadens sportcenter

Pressmeddelande -

Karlstads Parkerings AB inför parkeringsavgift inom Solstadens sportcenter

Från och med den 20 april inför det kommunala bolaget Karlstads Parkering AB parkeringsavgift på parkeringsytorna inom Solstadens sportcenter.

Inom Solstadens sportcenter (tidigare Sannafältets sportcenter) byggs nya arenor och idrottsanläggningar. Intill dessa byggs tre nya parkeringsytor varav en redan står färdig. Sedan tidigare finns det en parkeringsyta på området. Parkeringsytorna drivs av Karlstads Parkerings AB. Alla parkeringsytor inom Solstadens sportcenter kommer att ha parkeringsavgift. Parkeringsavgiften införs från och med 20 april. På de parkeringsytorna som inte ännu inte är färdigställda införs parkeringsavgift när de är klara.

Parkeringsavgiften

Parkeringsavgiften kommer vara 4 kronor per timme kl 09-18 vardag, 4 kronor per timme klockan 09-15 vardag före söndag eller helgdag, 2 kronor per timme övrig tid, 20 kronor per dygn och 80 kronor per vecka.

- Grunden för parkeringsavgiften är att den som använder parkeringsplatsen ska betala för den, inte skattebetalarna. Parkeringsavgiften ersätter parkeringsbolaget för de kostnader som vi har för markhyra, skötsel och parkeringsövervakning, säger Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare, Karlstads Parkerings AB.

Hyr parkering månadsvis

Du kommer även kunna hyra en parkeringsplats. Markerade platser kan bara hyras av verksamheter inom området och deras personal. De markerade platserna kostar 300 kronor per månad. Du har alltså en egen plats på parkeringen. Omarkerade platser kan hyras av alla. De kostar 250 kronor per månad och ger dig rätt att parkera på de vanliga avgiftsparkeringarna i mån av plats. Markerade och omarkerade platser hyrs genom vårt system för digitala parkeringstillstånd på karlstad.se/hyrparkering

Parkering för rörelsehindrade

Det är inte parkeringsavgift på de parkeringsplatser som är reserverade för rörelsehindrade. För att parkera på de platserna behöver du ha ett tillstånd.

Betala med app, kort, swish, sms eller talsvar

Du kommer kunna betala för parkeringen via app, kort, swish, sms och talsvar. Om du vill hyra en parkering månadsvis gör du det via vårt system för digitala parkeringstillstånd på karlstad.se/hyrparkering

För mer information kontakta:

Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare, Karlstads Parkerings AB, telefon: 054-540 68 25

(Sofia Carlson, kommunikatör, telefon: 054-540 69 87)

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har nästan 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.