Gå direkt till innehåll
Anna Åberg Bucht, kulturchef, kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstads kommun
Anna Åberg Bucht, kulturchef, kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstads kommun

Pressmeddelande -

Karlstads kommuns nya kulturchef

Anna Åberg Bucht blir Karlstads kommuns nya kulturchef.

Rekryteringen av kulturchef till kultur- och fritidsförvaltningen är nu klar. Kultur- och fritidsförvaltningen välkomnar Anna Åberg Bucht som ny kulturchef.

Bred kompetens inom kulturområdet

Anna har arbetat som kulturchef på interimsuppdrag sedan i somras och sökte tjänsten som ordinarie kulturchef när denna annonserades.

”Jag är mycket glad att Anna har valt att arbeta hos oss i kultur- och fritidsförvaltningen. Anna har lång erfarenhet och bred kompetens av kulturområdet och hon kommer att bli ett värdefullt tillskott för oss i både de utmaningar och den utveckling av kulturområdet som Karlstad står inför, säger Kristin Idskog, kultur- och fritidsdirektör.”

Anna har tidigare erfarenheter som konstchef på Västfastigheter i Göteborg och som konst och teknikstödschef på Landstinget Värmland.

”Jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare få arbeta för konsten, kulturen, bibliotek och arkiv i Karlstad kommun. Mitt hjärta klappar för min hemkommun och för alla kulturföreningar och professionella aktörer som bidrar till att göra Karlstad levande. Jag hoppas att jag med mina tidigare erfarenheter, kan medverka till att stärka och utveckla infrastrukturen inom området, för att på så sätt ge de bästa förutsättningarna för en hållbar utveckling framåt, säger Anna Åberg Bucht”

För mer information kontakta:

Kristin Idskog, Kultur- och fritidsdirektör, 054-540 48 09, kristin.idskog@karlstad.se

Anna Åberg Bucht, Kulturchef, 054-540 43 37, anna.aberg.bucht@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.